ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βρετανία: Το πιο μοναχικό ζώο εθεάθη σε μια σπηλιά έπειτα από δυο χρόνια

Η τοποθεσία του Μοναχικού Τζο παραμένει μυστική υπό το φόβο τουριστών

Βρετανία: Το πιο μοναχικό ζώο εθεάθη σε μια σπηλιά έπειτα από δυο χρόνια

Είναι ο τελευταίος γνωστός επιζών του είδους του και δεν είχε εμφανιστεί εδώ και δύο χρόνια, προκαλώντας φόβους ότι είχε πεθάνει.

Ωστόσο η πιο μοναχική νυχτερίδα (και ίσως το πιο μοναχικό ζώο) της Βρετανίας εθεάθη σε μια σπηλιά του Sussex. Με τους επιστήμονες να αισιοδοξούν ότι βρίσκεται σε αναζήτηση για ταίρι.

Ο «Μοναχικός Τζο» («Lonely Joe») όπως έχει ονομαστεί, είναι μία νυχτερίδα Τρανομυωτίδα (Myotis myotis ή greater mouse-eared bat) και εθεάθη τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά μετά το 2019.

Το αρσενικό, το οποίο ανακαλύφθηκε ως μωρό το 2002, είναι ο τελευταίος γνωστός επιζών του είδους στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου προηγουμένως είχε κηρυχθεί εξαφανισμένο το 1992.

Η τοποθεσία του Μοναχικού Τζο παραμένει μυστική υπό το φόβο τουριστών.

Η Dr Fiona Mathews, καθηγήτρια βιολογίας και πρόεδρος της Εταιρείας Θηλαστικών, κάλεσε το κοινό να προσέξει για νυχτερίδες Myotis myotis.

Είπε: «Θα μπορούσε να υπάρξει κάποια παρέα στο Sussex, το Hampshire ή το Dorset. Στην Ευρώπη βρίσκονται συχνά σε αρχοντικά σπίτια, κάστρα ή μεγάλους αχυρώνες».

Μεγαλώνοντας έως και 8 εκατοστά και ζώντας έως και 35 χρόνια, η Τρανομυωτίδα είναι το μεγαλύτερο από τα 11 είδη νυχτερίδων της Βρετανίας. Η τοποθεσία του Lonely Joe κρατείται μυστική λόγω φόβων ότι μπορεί να τον ενοχλήσουν τουρίστες.

Κελάρια κρασιών, κρυφοί διάδρομοι και σοφίτες θα ήταν τα πρώτα μέρη που θα έπρεπε να κοιτάξετε, αν ψάχνετε νυχτερίδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι τη δεκαετία του 1970, μια αποικία με 20 νυχτερίδες επιβίωσε σε σήραγγες κάτω από το Δυτικό Σάσεξ, αλλά δεν αναπαρήχθη με επιτυχία και ο αριθμός τους μειώθηκε έως ότου το 2002 έμεινε μόνο μία και μοναχική νυχτερίδα, που πιστεύεται ότι ήταν η τελευταία ελπίδα για το είδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.