ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χαλκιδική: Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία – Tρεις δονήσεις 3,3 Ρίχτερ σήμερα

Χαλκιδική: Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία – Tρεις δονήσεις 3,3 Ρίχτερ σήμερα

Το πρωί της Δευτέρας καταγράφηκαν τρεις σεισμικές δονήσεις 3,3 Ρίχτερ πριν από λίγο στη Χαλκιδική, 24 ώρες μετά τα 5,4 Ρίχτερ στην περιοχή. Οι μετασεισμικές δονήσεις συνεχίζονται με φυσιολογική ακολουθία, όπως υπογραμμίζουν ήδη από χθες οι σεισμολόγοι.

Ο νέος σεισμός στη Χαλκιδική σημειώθηκε στις 13:58 το μεσημέρι της Δευτέρας και έχει μέγεθος 3,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Η δόνηση προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που «έδωσε» τον ισχυρό σεισμό των 5,4 Ρίχτερ στις 13:48 το μεσημέρι της Κυριακής.

Το επίκεντρο των 3,3 βαθμών εντοπίζεται σε απόσταση 19 χιλιομέτρων νότια – νοτιοδυτικά του Άθου.

Υπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος χαρακτηρίστηκε «ασθενής», σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στον θαλάσσιο χώρο 22 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Άθου.

Όπως είχε εκτιμήσει ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,4 Ρίχτερ αναμενόταν ότι θα σημειωθούν μετασεισμοί σε ένα ρήγμα το οποίο χαρακτηρίζεται ως «ιδιαίτερη περίπτωση», ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το συγκεκριμένο ρήγμα της Ανατολίας, καθώς στο παρελθόν έχει δώσει αρκετούς σεισμούς και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εκτίμηση για το πώς θα συμπεριφερθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.