Οι άγριες γάτες στην Αυστραλία, αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για τη χώρα. Όπως αποκαλύπτει το Vocativ, τα «ενοχλητικά» αιλουροειδή απειλούν την βιοποικιλότητα της περιοχής γιατί όπως τονίζεται, ωθούν στην εξαφάνιση τουλάχιστον 27 ενδημικά είδη και είναι πιθανό να απειλήσουν επιπλέον 124 απειλούμενα είδη.

Ετσι κυβέρνηση της χώρας, αποφάσισε να εξοντώσει πάνω από 2 εκατομμύρια άγριες γάτες το 2015 και μέχρι στιγμής έχει εξοντώσει 1.500.000.

Μέχρι το τέλος του 2020 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εξόντωσή τους, με την αιτιολογία ότι η γάτα σκοτώνει περίπου πέντε αυτόχθονα ζώα καθημερινά για τη τροφή της.

Πάνω από 120 από αυτά τα ζώα που αποτελούν τροφή για τις άγριες γάτες, βρίσκονται υπό εξαφάνιση.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή, μεταξύ άλλων, και της διάσημης ηθοποιούς και ακτιβίστριας για τα ζώα, Μπριζίτ Μπαρντό αλλά και του τραγουδοποιού, Morrissey οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους με μια επιστολή που απέστειλαν στην κυβέρνηση.

Ο Αυστραλός επίτροπος για τα απειλούμενα ζώα Gregory Andrews, με τη σειρά του ενημέρωσε τους δυο διάσημους καλλιτέχνες για το λόγο που η κυβέρνηση αποφάσισε κάτι τέτοιο, ζητώντας τους να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της πράξη της εξόντωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως έγραψε στην επιστολή του: «Τα αυτόχθονα είδη μας απλώς δεν είναι προορισμένα για να συνυπάρχουν με άγριες γάτες. Δεν μπορούν να εξελιχθούν παράλληλα με τα αρπακτικά ζώα».