ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

”Βροχή” από πεφταστέρια στον ουρανό το βράδυ του Σαββάτου

”Βροχή” από πεφταστέρια στον ουρανό το βράδυ του Σαββάτου

Πρόκειται για την πρώτη βροχή από πεφταστέρια της Άνοιξης που θα κορυφωθούν στον ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου και θα είναι ορατό και στην Ελλάδα.

Τα πεφταστέρια θα είναι ορατά έως τις 25 του μήνα, αν ο καιρός το επιτρέψεις και ο ουρανός είναι καθαρός.

Τι είναι οι Λυρίδες
Οι Λυρίδες θεωρούνται μια μέση βροχή αστεριών και στο αποκορύφωμά τους υπολογίζεται ότι εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και πυρακτώνονται μέχρι 20 μετέωρα ανά ώρα, με ταχύτητα έως 50 χλμ.

Μερικές φορές δημιουργούν φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές, οι οποίες μπορεί να είναι ορατές για αρκετά δευτερόλεπτα. Κάποιες χρονιές μάλιστα αυτά τα πεφταστέρια τους έφτασαν ακόμα και τα 100 ανά ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.