ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Το φαινόμενο του μαύρου χιονιού – Τι είναι και τι προκαλεί (βίντεο)

Το φαινόμενο του μαύρου χιονιού – Τι είναι και τι προκαλεί (βίντεο)

Tο μαύρο χιόνι είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται όλο και πιο συχνά και προκαλεί την περιέργεια αλλά και το φόβο των κατοίκων κάθε περιοχής που εμφανίζεται.

Τον τελευταίο χρόνο εμφανίστηκε και σε περιοχές που κατά κύριο λόγο είναι κατάλευκες όπως η Σιβηρία και το Καζακστάν αλλά ακόμα και στην Αρκτική προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία αφού σε όλες περιπτώσεις το θέμα έγινε παγκόσμιος viral.

Η εξήγηση για το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι δυστυχώς σχετικά απλή. Η μόλυνση του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα οι ποσότητες σκόνης από το μολυσμένο έδαφος, οι στάχτες από τις πυρκαγιές και τα εξαιρετικά λεπτά σωματίδια “μαύρου άνθρακα” από βιομηχανικές μονάδες και πετρελαιοκινητήρες ταξιδεύουν έως και χιλιάδες μίλια μακριά με αποτέλεσμα να δημιουργούν μια μαύρη στρώση πάνω από το χιόνι.

Και το χειρότερο είναι ότι το μαύρο χιόνι απορροφά μεγαλύτερη ακτινοβολία και σαν αποτέλεσμα λιώνει πιο γρήγορα. Μάλιστα μια ομάδα μετεωρολόγων της Γαλλικής κυβέρνησης με άρθρο τους στο περιοδικό Nature Geoscience αναφέρουν ότι μόνο λόγω της σκόνης μπορούν να λιώσουν επιπλέον 27 δισεκατομμύρια τόνοι πάγου με αποτέλεσμα η στάθμη της θάλασσας να αυξηθεί αρκετά εκατοστά μέχρι το 2100.

Δείτε το μαύρο χιόνι στο βίντεο που ακολουθεί:


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.