
Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται από αύριο, Δευτέρα, καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον υδράργυρο.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία οι μέγιστες θερμοκρασίες έως και την Τρίτη 09/07 θα φτάσουν και τοπικά θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς, ενώ η θερμότερη ημέρα εκτιμάται ότι θα είναι η Τετάρτη 10/07, οπότε οι μέγιστες θερμοκρασίες στη Θεσσαλία ενδέχεται τοπικά να ξεπεράσουν τους 42 βαθμούς Κελσίου. 
Παράλληλα, την Τρίτη 09/07 τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στη Βόρεια Ελλάδα. Την Τετάρτη 10/07 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με το meteo.gr.
Σημαντική υποχώρηση των θερμοκρασιών προβλέπεται από την Πέμπτη 11/07.
Λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τα οποία συνοπτικά παρουσιάζονται στον παρακάτω γράφημα. 
Αναλυτικά ο καιρός για αύριο Δευτέρα σύμφωνα με την ΕΜΥ:
Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σε υψηλά επίπεδα, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και κατά τόπους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Θεσσαλονίκη
Μακεδονία, Θράκη
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Κυκλάδες, Κρήτη
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:





Τρίτη 09/07
Γενικά αίθριος καιρός. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.
Τετάρτη 10/07
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα κεντρικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια, ωστόσο στα κεντρικά και νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
Πέμπτη 11/07
Στα βόρεια, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα δυτικά έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από τα βόρεια.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.