Ξέσπασαν πυρκαγιές σε Λέσβο – Ιωάννινα – Μέγαρα και Μαρκόπουλο – Πρόλαβαν τους εμπρηστές στην Ανθηδόνα (upd2)

Ξέσπασαν πυρκαγιές σε Λέσβο – Ιωάννινα – Μέγαρα και Μαρκόπουλο – Πρόλαβαν τους εμπρηστές στην Ανθηδόνα (upd2)

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στον Κιθαιρώνα Αττικής, ωστόσο πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Νησέλια, στη Λέσβο και στα Ιωάννινα.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και στα Μέγαρα όπου απειλούνται και σπίτια, ενώ από την πύρινη λαίλαπα δεν ξέφυγε ούτε το Μαρκόπουλο.

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτική έκταση στην περιοχή Νησέλια στη Λέσβο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ στο σημείο πνέουν μέτριοι άνεμοι.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 16 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Ρίψεις νερού από αέρος κάνουν δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1152870401430736896?s=20

​Στο μεταξύ, σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά μαίνεται το απόγευμα του Σαββάτου Κιθαιρώνα Αττικής.

Από το πρωί, στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν ενισχυμένες δυνάμεις 205 πυροσβέστες, 32 πυροσβεστικά οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας, των Δήμων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

​Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει δάσος με έλατα.

Επιπλέον το μεσημέρι, ξέσπασε πυρκαγιά και σε αγροτική περιοχή των Ιωαννίνων.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1152879534741610496?s=20

upd(14:05)

Νέο μέτωπο φωτιάς, αυτή τη φορά στα Μέγαρα, ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που ενημερώθηκε για πυρκαγιά εντός οικισμού στα Μέγαρα το μεσημέρι της Κυριακής, λίγο μετά τη 1.00.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Αγία Τριάδα Μεγάρων και μάλιστα εντός του οικισμού, ενώ απειλούνται άμεσα και σπίτια.

Στην περιοχή επιχειρούν 28 #πυροσβέστες, 14 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 2 ελικόπτερα.

Το θετικό σημείο είναι ότι ουσιαστικά η έκταση στην οποία έχει ξεσπάει η φωτιά είναι μια χερσόνησος μέσα στη θάλασσα και έτσι τα ελικόπτερα που συμμετέχουν στην κατάσβεση ανεφοδιάζονται εξαιρετικά γρήγορα.

Επίσης μεταβαίνει εσπευσμένα στην πυρκαγιά ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, για τον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1152891973432479744?s=20

Κοντά σε δασική περιοχή με διάσπαρτους οικισμούς στην Ανθηδόνα, επίδοξοι εμπρηστές, προσπάθησαν να βάλουν φωτιά χρησιμοποιώντας αντικουνουπικό φιδάκι και άλλα υλικά. Τα χειρότερα γλύτωσαν με την επέμβαση της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, ενώ πολύτιμη ήταν και η συνδρομή ενός 46χρονου φύλακα.

Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής στις 8:30 το πρωί ο άνθρωπος που είναι επιφορτισμένος για την ασφάλεια ως ιδιώτης, των οικισμών Σκροπονερίων και Βουλευτικών στο ΔΔ Ανθηδώνος παρατήρησε ένα λευκό φορτηγάκι άνευ διακριτικών και πινακίδων, να κινείται ύποπτα στα πέριξ σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό εναπόθεσαν στο πρανές μία χάρτινη συσκευασία. Εν συνεχεία και στη θέα του φύλακα, τα άτομα μπήκαν βιαστικά στο φορτηγάκι και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο έφτασαν γρήγορα η Άμεση Δράση από τη Χαλκίδα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θήβας, διαπιστώνοντας ότι εντός της συσκευασίας υπήρχε ένα αντικουνουπικό σπιράλ το γνωστό φιδάκι, στο οποίο είχαν προσαρτήσει με αυτοκόλλητη ταινία τέσσερα (4) σπίρτα και γύρω από αυτό ήταν εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό, πιθανόν παραφινέλαιο, χαρτί υγείας!

Η Υπηρεσία της Πυροσβεστικής της Θήβας, ανέλαβε την προανάκριση μιας υπόθεσης που δείχνει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού της περιοχής.

(upd 3:15) Φωτιά και στο Μαρκόπουλο

Η φωτιά βρίσκεται πίσω από το Δημοτικό στάδιο, και κοντά στο Λατομείο αλλά και στην διασταύρωση που οδηγεί στον ιππόδρομο.

Στο σημείο αρχικά επιχειρούσαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Ωστόσο επειδή η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και τώρα επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1152912528403521536?s=20

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.