Όταν μίλησε ο Πιερρακάκης, σίγησε ο Τραμπ. Έτσι απλά...

Το πουλί που αν δεν τρώει ανά 10 λεπτά θα πεθάνει – Καταναλώνει ένα ολόκληρο ψυγείο (φωτο)

Το πουλί που αν δεν τρώει ανά 10 λεπτά θα πεθάνει – Καταναλώνει ένα ολόκληρο ψυγείο (φωτο)

Όσοι θεωρείτε πως τρώτε αρκετά, μάλλον δεν ξέρετε πόσο μπορεί να φάει μέσα σε μια μέρα ένα μικρό κολίμπρι. Ναι, τα μικροσκοπικά πουλιά που μπορούν να πετούν και με την… όπισθεν.

Κάποιοι λένε πως το αντίστοιχο για έναν άνθρωπο είναι ένα ολόκληρο ψυγείο. Ή 300 χάμπουργκερ. Τρώνε σαν μην υπάρχει αύριο δηλαδή. Ο μεταβολισμός τους είναι τέτοιος ώστε τα αναγκάζει να ψάχνουν για τροφή κάθε 10 με 15 λεπτά. Τα φτερά τους κάνουν τουλάχιστον 50 κινήσεις το λεπτό και οι καρδιές τους χτυπούν τουλάχιστον 500 φορές το λεπτό.

Έτσι είναι μονίμως σε ανάγκη για ενέργεια. Και ο μόνος τρόπος είναι να την βρουν από την τροφή. Μπορούν να φάνε 48 φορές μέσα σε ένα 8ωρο. Ενώ αν δεν βρουν τροφή για λίγες ώρες, δεν αντέχουν και μπορεί να πεθάνουν. Τρέφονται κυρίως με μύγες και νέκταρ από λουλούδια.

Τα κολίμπρια λοιπόν ζουν ένα μαρτύριο, αφού πρέπει να καταναλώσουν το 50% του βάρους τους σε ζάχαρη κάθε μέρα. Πρέπει να βρίσκουν τροφή 5-6 φορές την ώρα. Κάτι που αν δεν κάνουν κινδυνεύουν να πεθάνουν. Ας μην παραπονιόμαστε εμείς λοιπόν, έτσι;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.