Σε λίγες μέρες αρχίζει η κυνηγετική περίοδος για το 2019 – 2020. Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 6 Αυγούστου, η κυνηγετική περίοδος αρχίζει στις 20 Αυγούστου και τελειώνει στις 29 Φεβρουαρίου 2020, ενώ η άδεια κυνηγιού θα είναι ακριβότερη κατά 5 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το ΦΕΚ, καταργούνται οι περιορισμοί σε ότι αφορά τον αριθμό των αγριογούρουνων που μπορούν να θηρεύσουν οι κυνηγοί ενώ αντίθετα μειώνεται από 10 σε 8 ανά ημερήσια έξοδο η κάρπωση τρυγονιών.

Στις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινά και το κυνήγι υδρόβιων και μέχρι τότε θα υπάρξουν διευκρινίσεις αναφορικά με τις επιτρεπόμενες ζώνες στον Αμβρακικό και τα άλλα υδάτινα πάρκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έγινε αποδεκτή η πρόταση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΣΕ) για αύξηση κατά πέντε ευρώ της ετήσιας συνδρομής των κυνηγών, που είναι μέλη στους αναγνωρισμένους από το υπουργείο κυνηγετικούς συλλόγους για την έκδοση άδειας θήρας.

Η αποδοχή της πρότασης της ΚΣΕ σχετίζεται με την ανάγκη αυξημένης θηροφύλαξης και της απρόσκοπτης εκτέλεσης των σχετικών προγραμμάτων από τους ιδιωτικούς φύλακες θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!