ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Καίγεται η Αυστραλία: Αριθμός ρεκόρ πυρκαγιών μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία

Καίγεται η Αυστραλία: Αριθμός ρεκόρ πυρκαγιών μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία

«Κόλαση του Δάντη» και στην Αυστραλία, με τις εικόνες που εκτυλίσσονται να θυμίζουν το εφιαλτικό σκηνικό στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, 70 πυρκαγιές μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία, με τις 42 από αυτές να μην έχουν περιοριστεί και τις εννέα να κρίνονται άκρως απειλητικές.

Οι πυρκαγιές, που κατέστρεψαν σπίτια και απείλησαν μεγάλες κοινότητες όπως το Port Macquarie, πόλη 46.000 ατόμων, εκδηλώνονται σε μια ασυνήθιστα πρόωρη εποχή για φωτιές.

Ανησυχία εγείρεται για την επόμενη εβδομάδα όπως και για τους επόμενους μήνες ξηρασίας που θα ακολουθήσουν.

Τεράστιο σύννεφο καπνού, εκατοντάδων χιλιομέτρων, έχει δημιουργηθεί μάλιστα πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Δεν είχαμε ποτέ τόσες πυρκαγιές την ίδια στιγμή και με τέτοιο επίπεδο έκτακτης ανάγκης», δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην αγροτική ζώνη της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην Αυστραλία, μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Η κλιματική αλλαγή και οι δυσμενείς μετεωρολογικοί κύκλοι έχουν προκαλέσει ασυνήθιστη ξηρασία, χαμηλά ποσοστά υγρασίας και ισχυρούς ανέμους που συμβάλλουν στην εκδήλωση πυρκαγιών.

Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία εκτείνονται σε μια λωρίδα περίπου χιλίων χιλιομέτρων κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού και οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες για την κατάσβεσή τους παρά την υποστήριξη που τους παρέχουν 70 αεροσκάφη.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι αυξημένες θερμοκρασίες που σημειώνονται στην ανατολική Αυστραλία αναμένεται να κοπάσουν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προσφέροντας μια ανάπαυλα στο μέτωπο των πυρκαγιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.