Η πόλη Γιουχάν, στην οποία ξέσπασε για πρώτη φορά η πανδημία του νέου κορωνοϊού και έπειτα μεταδόθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη, ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη κατανάλωση και το κυνήγι των άγριων ζώων στα όρια της πόλης, με τις Αρχές να κηρύσσουν την πόλη καταφύγιο άγριας ζωής.

​Οι τοπικές Αρχές της πόλης με τους 11 εκατ. κατοίκους τόνισαν ότι πλέον απαγορεύεται η η εκτροφή εξωτικών ζώων και θα δοθεί αποζημίωση εφάπαξ στους εκτροφείς ως μέρος μίας ευρύτερης εθνικής στρατηγικής για τον τερματισμό της αναπαραγωγής εξωτικών ζώων, ανέφερε το CBS News.

​Αυτό είναι το πρώτο εθνικό σχέδιο στην Κίνα να σταματήσει την εκτροφή των εξωτικών ζώων.Δύο επαρχίες φέρεται να συμφώνησαν στο σχέδιο μόλις έναν μήνα μετά που η Κίνα χαρακτήρισε τα σκυλιά ως κατοικίδια και όχι ζώα.

Κινέζοι αξιωματούχοι ήδη έχουν απαγορεύσει την πώληση και την κατανάλωση άγριων ζώων στη διάρκεια της πανδημίας, με κάποιους αρμόδιους να θεωρούν αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας την ψαραγορά της Γουχάν. Κάποιοι επίσης πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός πέρασε από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους, αν και κάποιοι άλλοι θεωρούν τα άγρια ζώα ως την πηγή του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει εγκρίνει το κυνήγι για την “επιστημονική έρευνα, τη ρύθμιση του πληθυσμού, την παρακολούθηση επιδημικών ασθενειών και άλλες ειδικές περιστάσεις”.

​Η επαρχία Χουνάν ανακοίνωσε το σχέδιό της να θεσπίσει ένα σύστημα αποζημίωσης για να ενθαρρύνει τους κτηνοτρόφους να καλλιεργούν άλλα ζώα. Οι Αρχές της Χουνάν θα αξιολογήσουν κάθε εκτροφείο για αποζημίωση βάσει των εξωτικών ζώων που εκτρέφουν.

Η γειτονική επαρχία της Τζιαντσί έχει σχεδιάσει παρόμοιο πλάνο αλλά οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι υπάρχουν περισσότεροι από 2.300 εκτροφείς με το απόθεμά τους να αξίζει περισσότερα από 222 εκατ. δολάρια, είπαν πηγές στο The Week. .

Σύμφωνα με τη Human Society International (HSI), το εμπόριο κατανάλωσης άγριων ζώων υπολογίζεται στα 18 δισ. δολάρια, ένα εμπόριο που δεν είναι το ισχυρό χαρτί της βιομηχανίας της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​«Το μεγαλύτερο ποσοστό της κτηνοτροφίας άγριας ζωής της Κίνας είναι η βιομηχανία γούνας, αξίας 389 δισεκατομμυρίων γιουάν (55 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως», δήλωσε η HSI, που πιστεύει ότι υπάρχουν ήδη σχέδια για την εκτροφή «εκατομμυρίων ρακούν σκύλων, αλεπούδων και βιζόν για γούνα» αλλάζοντας την κατηγορία τους από «άγρια ​​ζώα» στο «ζώα» ως τρόπο να συνεχίσουν να εκτρέφονται αυτά τα ζώα.