ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γαλλία: Τεράστιος αριθμός νεκρών δελφινιών ξεβράζονται στις ακτές

Γαλλία: Τεράστιος αριθμός νεκρών δελφινιών ξεβράζονται στις ακτές

Στην ακτή της Γαλλίας ξεβράζονται νεκρά δελφίνια σε τόσο μεγάλους αριθμούς ώστε να κινδυνεύουν οι τοπικοί πληθυσμοί των θαλάσσιων αυτών θηλαστικών.

Από τις νεκροτομές που έχουν διενεργηθεί προκύπτει ότι κάποια από τα ζώα έφεραν κατάγματα, είχαν σπασμένες ουρές και πτερύγια, αλλά και βαθιές τομές στο δέρμα τους από τα δίχτυα.

«Πλησιάζουμε σε ποσοστά θνησιμότητας που απειλούν την επιβίωση του πληθυσμού των δελφινιών στον Κόλπο της Γασκώνης», λέει η Μοργκάν Περί, μια θαλάσσια βιολόγος στην Βρετάνη της δυτικής Γαλλίας.

«Την τελευταία τριετία παρατηρούμε περισσότερους από 1.000 θανάτους δελφινιών σε διάστημα τετραμήνου κάθε χειμώνα», εξηγεί η ίδια.
Τα κοινά δελφίνια πλήττονται περισσότερο. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτά που ξεβράζονται στις παραλίες αντιπροσωπεύουν μόλις ένα μικρό ποσοστό των δελφινιών που πεθαίνουν στα δίχτυα ψαράδων κοντά στις γαλλικές ακτές.

Εκτιμούν μάλιστα ότι ο πραγματικός αριθμός είναι από πέντε ως δέκα φορές υψηλότερος.

Tα δελφίνια εγκλωβίζονται εδώ και δεκαετίες σε δίχτυα αλιευτικών στα νερά του Ατλαντικού. Αλλά οι θαλάσσιοι βιολόγοι υποστηρίζουν ότι η αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην αλλαγή των πρακτικών αλιείας και κυρίως στις τράτες που ψαρεύουν ανά ζεύγη λαβράκια .

Ο αργός ρυθμός αναπαραγωγής των δελφινιών, που είναι θηλαστικά τα οποία για να αναπνεύσουν πρέπει να βγαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας, σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην ραγδαία μείωση των αριθμών τους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Pelagis στην Λα Ροσέλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πληθυσμιακά μοντέλα δείχνουν ότι ο πληθυσμός τους παραμένει σταθερός, λέει η Ελέν Πελτιέ, μια ερευνήτρια στο παρατηρητήριο. «Αλλά μόλις διαπιστωθεί η μείωση, είναι ήδη πολύ αργά», εξηγεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.