
Πλήθος σκουπιδιών ανέσυρε το πρωί του Σαββάτου (29/08) από το βυθό της παραλίας Λαγόμανδρας, στη Χαλκιδική, η περιβαλλοντική οργάνωση iSea.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Zeroplastic Diving Centers» και σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας, με φορέα υποδοχής το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και το «Ocean Diving Center», δύτες βούτηξαν στο βυθό και μάζεψαν πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, σακούλες και διάφορα άλλα πλαστικά μίας χρήσης.
«Ο υποβρύχιος καθαρισμός με σκοπό την απομάκρυνση των απορριμμάτων της περιοχής έγινε από εφτά δύτες, οι οποίοι έβγαλαν ποσότητες μικρών σε μέγεθος πλαστικών, τα οποία όμως βρίσκονταν πολύ καιρό στη θάλασσα», εξήγησε η Αναστασία Χαρίτου από την iSea.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των παρευρισκόμενων για τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων στο θαλάσσιο οικοσύστημα, τους οργανισμούς του, αλλά και την ανθρώπινη υγεία, τους τρόπους μείωσης των πλαστικών απορριμμάτων και τις αλλαγές που θα φέρει η εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας για την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης.

Δείτε, επίσης, εντυπωσιακές φωτογραφίες από το βυθό της παραλίας Λαγόμανδρας:
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.