«Καρα-χάλιος». «Μαύρο χάλι», όνομα και πράγμα...

Βραζιλία: Υπερδιπλάσιος αριθμός πυρκαγιών καταγράφηκε στον Αμαζόνιο τον Οκτώβριο (βίντεο)

Βραζιλία: Υπερδιπλάσιος αριθμός πυρκαγιών καταγράφηκε στον Αμαζόνιο τον Οκτώβριο (βίντεο)

Στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας καταγράφηκαν 17.326 πυρκαγιές (έναντι 7.855 τον Οκτώβριο του 2019), σύμφωνα με το INPE. Τους δέκα πρώτους μήνες του έτους καταγράφηκαν συνολικά 93.356 εστίες πυρκαγιάς έναντι 89.176 την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος.

Στο Παντανάλ, ένα καταφύγιο βιοποικιλότητας και ο μεγαλύτερος υγροβιότοπος του πλανήτη, καταγράφηκαν 2.856 πυρκαγιές, μηνιαίο ρεκόρ από το 1998 όταν διατηρούνται αρχεία.

https://twitter.com/rpujolvives/status/1322953841592197130

https://twitter.com/rpujolvives/status/1322944375748468739

Οι φλόγες κατέστρεψαν το 2020 περισσότερο από το 23% του Παντανάλ που βρίσκεται στη Βραζιλία, και το οποίο εκτείνεται στην Παραγουάη και τη Βολιβία.

Εξάλλου τους έξι πρώτους μήνες του 2020 καταγράφηκαν 21.115 πυρκαγιές, υπερδιπλάσιες σε σχέση με την περσινή χρονιά, και ο χειρότερος αριθμός από τότε που διατηρούνται αρχεία.

]«Με την αύξηση του ποσοστού αποψίλωσης τα τελευταία χρόνια και τις προειδοποιήσεις των ερευνητών να αγνοούνται από την κυβέρνηση: η αποψίλωση και οι πυρκαγιές πάνε μαζί», δήλωσε η Μαριάνα Ναπολιτάνο, επιστημονική διευθύντρια του WWF για τη Βραζιλία.

«Αφού αποψίλωσαν τη ζούγκλα, οι εγκληματίες έβαλαν φωτιές για να καθαρίσουν τα οργανικά που είχαν συγκεντρωθεί (…) Στο τέλος του μήνα (Οκτωβρίου) με την άφιξη των βροχών, ο ρυθμός των πυρκαγιών μοιάζει να επιβραδύνεται, αλλά δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στους κλιματικούς παράγοντες. Αυτό που συνέβη στη διάρκεια της ξηρής περιόδου στον Αμαζόνιο και το Παντανάλ μπορεί να επαναληφθεί», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.