ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρέθηκε χταπόδι με… εννέα πόδια! (φώτο)

Βρέθηκε χταπόδι με… εννέα πόδια! (φώτο)

Ένα χταπόδι που είχε εννέα πόδια (ή γι’ ακρίβεια «νιαπόδι») βρέθηκε στην Ιαπωνία.

Τα χταπόδια έχουν την ικανότητα να αναγεννούν τα κομμένα τους πόδια, και ίσως αυτό να πρόσθεσε ακόμα ένα και να κατέληξε… «νιαπόδι».

Το πλάσμα με τα 9 πόδια ανακαλύφθηκε από τον 40χρονο Καζούα Σάτο, που καλλιεργεί φύκια Wakam, στην πόλη Minami-Sanriku, στην Ιαπωνία.

Στις 13 Νοέμβρη έπιασε 4 χταπόδια σε παγίδα που είχε ρίξει, αλλά όταν τα έφερε σπίτι, η 65χρονη μητέρα του πρόσεξε ότι ένα απ’ αυτά είχε 9 πόδια, καθώς ετοιμαζόταν να το ρίξει στην κατσαρόλα.

Εντυπωσιασμένος ο άντρας αμέσως ειδοποίησε το περιβαλλοντικό κέντρο Shizugawa Nature Center.

Ένας από τους ερευνητές του κέντρου, ο Τακούζο Άμπε, ανέφερε ότι τα χταπόδια μπορούν να αναγεννούν τα κομμένα πόδια τους. Εάν πόδι κοπεί, τότε ένα άλλο φυτρώνει από την τραυματισμένη περιοχή, εξήγησε ο Άμπε.

Κι αν τα 9 πόδια σας φαίνονται πολλά για χταπόδι, φτάνει να αναφέρουμε ότι πίσω στα 1998 βρέθηκε ένα χταπόδι με 96 πόδια στην ακτή Ματόγια Μπέι της Ιαπωνίας, με το δείγμα να φυλάσσεται μέχρι σήμερα στο ενυδρείο Shima Marineland aquarium.

Ενώ στο ενυδρείο Toba Aquarium στην πόλη Τόβα, της επαρχίας Μίε υπάρχει χταπόδι με 85 πλοκάμια, ενώ κατά καιρούς έχουν εκτεθεί εκεί άλλα 6 μεταλλαγμένα χταπόδια με 9 έως 56 πόδια.

Όσο για το ταπεινό «νιαπόδι», το περιβαλλοντικό κέντρο Shizugawa Nature Center το τοποθέτησε σε διάλυμα αλκοόλης για να το διατηρήσει και σκοπεύει να το εκθέσει στο κοινό.

«Θέλουμε να το εκθέσουμε ώστε ο κόσμος να γνωρίζει για την αφθονία της φύσης στη Σιζουγκάβα Μπέι» ανέφερε ο επιστήμονας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Japan News.

Δείτε τη φωτογραφία:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.