ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ομάδα ερευνητών βρήκε σχεδόν 100 νεκρά δελφίνια στην Μοζαμβίκη

Ομάδα ερευνητών βρήκε σχεδόν 100 νεκρά δελφίνια στην Μοζαμβίκη

Μία ομάδα ερευνητών εντόπισε 86 νεκρά δελφίνια σε νησί στα ανοικτά της Μοζαμβίκης, με την αιτία να είναι άγνωστη.

Πολλά δελφίνια είχαν ήδη εντοπιστεί νεκρά την Κυριακή στην ίδια τοποθεσία. Συνολικά, βρέθηκαν 111 θαλάσσια θηλαστικά από τις αρχές.

«Η ομάδα του Εθνικού Πάρκου του Αρχιπελάγους Μπαζαρούτο στην επαρχία Ινχαμπάνε εντόπισε 86 νεκρά δελφίνια στη δυτική ακτή του νησιού Μπαζαρούτο», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Το Αρχιπέλαγος βρίσκεται στο Κανάλι της Μοζαμβίκης, μεταξύ των ακτών της χώρας και της Μαδαγασκάρης. Διεξάγεται έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου των θαλάσσιων θηλαστικών.

Μια ομάδα ερευνητών, που στάλθηκε στο σημείο, δεν βρήκε ίχνη τραυματισμών στα δελφίνια ή κάποια ύποπτη ουσία στο πεπτικό τους σύστημα, ανέφεραν οι αρχές.

Το Εθνικό Πάρκο Αρχιπελάγους Μπαζαρούτο είναι το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Μοζαμβίκης.

Στα προστατευμένα νερά του φιλοξενούνται πολλά θαλάσσια θηλαστικάόπως δελφίνια, φάλαινες και ντιγκόνγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αποτελεί επίσης τόπο για 180 είδη πουλιών, 45 είδη ερπετών, 16 χερσαίων θηλαστικών, καθώς και 500 θαλάσσιων και παράκτιων ειδών και 2.000 ειδών ψαριών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.