ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Γ.Χουλιάρας: «Ο ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα θα έχει πλούσια μετασεισμική δράση»

Γ.Χουλιάρας: «Ο ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα θα έχει πλούσια μετασεισμική δράση»

Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ Γεράσιμος Χουλιάρας αναφέρθηκε στον σεισμό στην Ελασσόνα και πιο συγκεκριμένα στάθηκε στο επίκεντρο που είναι διαφορετικό σε σχέση με προηγούμενους σεισμούς.

Ο κ Χουλιάρας ανέβασε στο facebook σεισμικό χάρτη στον οποίο φαίνονται τα επίκεντρα των πιο ισχυρών σεισμών με τον μεγαλύτερο να είναι εκείνος του 1954 όπου είχε εκδηλωθεί σεισμός 7 Ρίχτερ. Ενώ τρία χρόνια αργότερα το 1957 είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ είχαμε και το 1894, σύμφωνα με το συγκεκριμένο χάρτη.

Ο κ Χουλιάρας ανέφερε στην ανάρτησή του: «Το επίκεντρο του σημερινού σεισμού στον Τύρναβο δεν πέφτει κοντά σε επίκεντρα προσφάτων ισχυρών σεισμών. Στον χάρτη φαίνονται οι μεγάλοι σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή απο τους ιστορικούς καταλόγους. Ο συγκεκριμένος σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος και χαρακτηρίζεται ήδη από μια έντονη μετασεισμική ακολουθία που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες και μήνες και οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ιδιαίτερα οι κάτοικοι σε παλιές κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές».


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.