ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεγάλο μπέρδεμα: Το ψηλότερο βουνό της Αυστραλίας δεν βρίσκεται… στην Αυστραλία

Μεγάλο μπέρδεμα: Το ψηλότερο βουνό της Αυστραλίας δεν βρίσκεται… στην Αυστραλία

Οι περισσότεροι νομίζουν πως το υψηλότερο βουνό της Αυστραλίας είναι το Κοσιούσκο, το οποίο φτάνει τα 2.228 μέτρα. Ωστόσο το Κοσιούσκο δεν είναι η υψηλότερη κορυφή της Αυστραλίας. Γιατί αυτή δεν είναι στην Αυστραλία.

Μπερδευτήκατε; Υπάρχει εξήγηση. Το νησί Χέρντ βρίσκεται περίπου 4.000 χιλιόμετρα δυτικά της Αυστραλίας. Ωστόσο αποτελεί έδαφός της. Πρόκειται για ένα ακατοίκητο και άγονο νησί που όμως φιλοξενεί την πιο ψηλή κορυφή της χώρας. Δόθηκε ως δώρο το 1947 από την Μεγάλη Βρετανία και βρίσκεται στην νότια πλευρά του Ινδικού Ωκεανού, όχι πολύ μακριά από την Ανταρκτική.

Εκεί λοιπόν βρίσκεται το βουνό Μόσον Πικ, που φτάνει σε υψόμετρο τα 2.745 μέτρα, δηλαδή 517 μέτρα πιο ψηλό από το Κοσιούσκο. Το Μόσον Πικ είναι επίσης και ενεργό ηφαίστειο με την τελευταία έκρηξη του να καταγράφεται τον Φεβρουάριο του 2016. Μπορεί λοιπόν η κυρίως χώρα της Αυστραλίας να μην έχει ούτε ένα ηφαίστειο αλλά αυτό το νησί των 368 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει δυο.

Μπορεί λοιπόν κάποιοι να μετράνε το Κοσιούσκο ως υψηλότερο βουνό επειδή βρίσκεται στην κυρίως χώρα, αλλά το νησί Χέρντ είναι αυστραλιανό έδαφος και έτσι το Μόσον Πικ είναι το υψηλότερο βουνό της Αυστραλίας, αν και δεν είναι στην Αυστραλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.