Ισχυροί άνεμοι στη Σούδα «κάρφωσαν» πλοίο στο λιμάνι (βίντεο)

Ισχυροί άνεμοι στη Σούδα «κάρφωσαν» πλοίο στο λιμάνι (βίντεο)

Οι θυελλώδεις άνεμοι «κάρφωσαν» πλοίο στο λιμάνι της Σούδας.

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε στο λιμάνι της Σούδας η πρόσκρουση του πλοίου Ro – Ro «Πελαγίτης». Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στις 09.10 το πρωί, εξαιτίας των ανέμων που τις τελευταίες ώρες χτυπούν τα Χανιά.

Από την πρόσκρουση του πλοίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το zarpanews, έπεσε και ένας στύλος φωτισμού. Η αποτίμηση των ζημιών θα γίνει πάντως, από τις υπηρεσίες του Λιμενικού Ταμείου Χανίων. Ευτυχώς από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στο σημείο όπου προκλήθηκε η ζημιά βρέθηκε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρης Βιριράκης και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Λιμενικού Ταμείου κάνοντας αυτοψία στο χώρο και μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών, η αποκατάσταση των οποίων, σύμφωνα με τον κ. Βιριράκη, θα κοστίσει περίπου 200.000 ευρώ

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου η συγκεκριμένη ράμπα τίθεται πλέον εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλέον προβλήματα στην πρόσβαση πλοίων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν είναι μόνο το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών που θέλει διαδικασίες σε ένα δύσκολο λιμάνι όπως είναι η Σούδα. Είναι και ο χρόνος που θα απαιτηθεί. Θα ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες, με στόχο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να αποκαταστήσουμε τη ζημιά».

Για τις απίστευτα δύσκολες καταστάσεις, από τους ισχυρούς ανέμους, στο λιμάνι της Σούδας, κάνει λόγο και το flashnews. Το Λιμενικό Χανίων μάλιστα, φαίνεται να χρησιμοποίησε ρυμουλκά και κατάφερε τελικά να σύρει το φορτηγό πλοίο ώστε να μην μείνει κολλημένο.

Την ίδια στιγμή το πλοίο των Μινωικών Γραμμών που βρισκόταν αρόδου, άραξε με μεγάλη προσοχή χωρίς να υπάρξουν, ευτυχώς, προβλήματα. Οι συνθήκες στο λιμάνι της Σούδας πάντως, είναι ιδιαίτερα δύσκολες και θα συνεχίσουν να είναι μέχρι το απόγευμα, οπότε και αναμένεται ύφεση των ανέμων.

Δείτε βίντεο από τους ισχυρούς ανέμους στο λιμάνι της Σούδας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.