ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Το υπουργείο Περιβάλλοντος αποφασισμένο να αποτρέψει την επέκταση της αιολικής ενέργειας στην ξηρά

Γερμανία: Το  υπουργείο Περιβάλλοντος αποφασισμένο να αποτρέψει  την επέκταση της  αιολικής ενέργειας  στην ξηρά

Ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) υπουργός Οικονομικών Πέτερ Άλτμάιερ άσκησε σήμερα κριτική στο υπουργείο Περιβάλλοντος, του οποίου επικεφαλής είναι η Σοσιαλδημοκράτης (SPD) Σβένια Σούλτσε, λέγοντας ότι αντιδρά στην επέκταση της αιολικής ενέργειας στην ξηρά καθώς έτσι καταστρέφεται η βιοποικιλότητα.

«Προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή για την αποτυχημένη πολιτική του στο θέμα της ενεργειακής μετάβασης» αντιτείνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και παραπέμπει στο σχετικό νόμο.

«Όταν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στον νόμο για την προστασία της φύσης υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συναντούμε αντίσταση ακόμη και από το ομοσπονδιακό υπουργείο Περιβάλλοντος, επειδή όπως μας λέγεται, δεν πρέπει να επιτραπεί να υποχωρήσει η βιοποικιλότητα. Η διαφωνία πρέπει να συζητηθεί και να αποφασίσουμε διότι από αυτό εξαρτάται η διαθεσιμότητα των χώρων εγκατάστασης ανεμογεννητριών», δήλωσε ο Αλτμάιερ σήμερα κατά την διάρκεια του ετήσιου Συνεδρίου για την ενεργειακή μετάβαση και την προστασία του κλίματος στην Γερμανία το οποίο γίνεται στο Βερολίνο.

Όταν του ζητήθηκε να κάνει έναν απολογισμό της θητείας του στα θέματα της ενεργειακής μετάβασης και ειδικότερα της αιολικής ενέργειας, ο Άλτμάιερ είπε: «Θα επιθυμούσα να είχαμε σημειώσει ταχύτερη πρόοδο στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας. Έχουν εγκριθεί πολύ λίγες νέες ανεμογεννήτριες. Οι διαδικασίες έγκρισης είναι πολύ χρονοβόρες και υπάρχουν διαφορετικά πρότυπα προστασίας της φύσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο Περιβάλλοντος απέρριψε όμως την κριτική του και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιόχεν Φλάσμπαχ τον αντέκρουσε λέγοντας: «Ο ομοσπονδιακός υπουργός Άλτμάιερ θέλει να αποσπάσει την προσοχή από τις δικές του αποτυχίες στην ενεργειακή μετάβαση. Όποιος ξεκινά στα σοβαρά το προεκλογικό πρόγραμμά του των πρώτων 100 ημερών δύο χρόνια μετά την έναρξη της κοινοβουλευτικής περιόδου δεν μπορεί φυσικά να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο», τόνισε και κατέληξε: «Το κλειδί για την διάθεση χώρου προκειμένου να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες βρίσκεται στον νόμο. Στον τομέα της προστασίας των ειδών, εμείς ως ομοσπονδιακό υπουργείο Περιβάλλοντος, έχουμε ήδη προωθήσει πολύ την τυποποίησή του, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί από τα κρατίδια και εργαζόμαστε προσηλωμένοι στον στόχο αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.