ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Α.Γκουτέρες: «H επόμενη 10ετία είναι η τελευταία μας ευκαιρία να σώσουμε τον πλανήτη»

Α.Γκουτέρες: «H επόμενη 10ετία είναι η τελευταία μας ευκαιρία να σώσουμε τον πλανήτη»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Αντόνιο Γκουτέρες έστειλε το δικό του μήνυμα και τόνισε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει μία τριπλή περιβαλλοντική έκτακτη ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα στάθηκε στην απώλεια της βιοποικιλότητας, την κλιματική απορρύθμιση και την αυξανόμενη μόλυνση.

«Για πολύ καιρό τώρα, η ανθρωπότητα κόβει τα δάση της γης, μολύνει τα ποτάμια και τους ωκεανούς της. Καταστρέφουμε τα ίδια τα οικοσυστήματα και υπονομεύουμε τις κοινωνίες μας. Έτσι, διακινδυνεύουμε να στερήσουμε από τους εαυτούς μας την τροφή και το νερό που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε. Η υποβάθμιση του φυσικού κόσμου υπονομεύει ήδη την ευημερία 3,2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων ή του 40% της ανθρωπότητας» επεξηγεί.

Σημειώνει ακόμα, ότι για καλή μας τύχη η Γη είναι ανθεκτική, χρειάζεται όμως τη βοήθειά μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, διαμηνύει πως έχουμε ακόμα χρόνο για να ανατρέψουμε την καταστροφή που έχουμε προκαλέσει και προσθέτει ότι για τον λόγο αυτό, σ’ αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εγκαινιάζουμε τη Δεκαετία των Ηνωμένων Εθνών για την Αποκατάσταση των Οικοσυστημάτων.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ εκτιμά ότι αυτό το παγκόσμιο κίνημα θα ενώσει κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, την κοινωνία των πολιτών και ιδιώτες σε μία πρωτοφανή προσπάθεια να θεραπεύσουμε τη γη. Με την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, θα προκαλέσουμε την αλλαγή που θα συμβάλλει στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, συμπληρώνει.

Σε αυτό το πλαίσιο, αφού σημειώνει ότι η αποστολή μας είναι κολοσσιαία, προτάσσει την ανάγκη να αναδασώσουμε και να προστατέψουμε τα δάση μας, να καθαρίσουμε τα ποτάμια και τις θάλασσες μας, να πρασινίσουμε τις πόλεις μας. «Εάν τα καταφέρουμε όλα αυτά δεν θα προστατέψουμε μόνο τις πηγές του πλανήτη. Θα δημιουργήσουμε εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίες μέχρι το 2030, θα προκαλέσουμε αποδόσεις πάνω από 7 τρισεκατομμύρια δολάρια και θα συμβάλουμε στην εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας», υπογραμμίζει περαιτέρω

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Δεκαετία των Ηνωμένων Εθνών για την Αποκατάσταση των Οικοσυστημάτων είναι μία παγκόσμια έκκληση για δράση, επισημαίνει. «Θα ενώσει την πολιτική υποστήριξη, την επιστημονική έρευνα και την οικονομική βοήθεια για να επιταχύνουμε μαζικά την αποκατάσταση. Όλοι μπορούμε να συμμετάσχουμε» αναφέρει και προειδοποιεί πως η επιστήμη μας λέει ότι τα επόμενα 10 χρόνια είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να αποφύγουμε την κλιματική καταστροφή και να ανατρέψουμε την φονική παλίρροια της μόλυνσης και τις απώλειας των ειδών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.