ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Βροχή» από νεκρά κοράκια στη Σιβηρία – Εκατοντάδες πτηνά έπεσαν από τον ουρανό (βίντεο)

«Βροχή» από νεκρά κοράκια στη Σιβηρία – Εκατοντάδες πτηνά έπεσαν από τον ουρανό (βίντεο)

Ένα πρωτοφανές γεγονός αντίκρισαν οι κάτοικοι στο Ουστ Τάρκα, καθώς εκατοντάδες νεκρά κοράκια πέφτουν από τον ουρανό καθημερινά.

Οι σκηνές αποκάλυψης με τα νεκρά σώματα των μαύρων πτηνών να γεμίζουν τους δρόμους του χωριού, έχουν τρομοκρατήσει τους κατοίκους.

Ο Σεργκέι Κουζλιάκιν, επικεφαλής ιατρός του κτηνιατρικού τμήματος του χωριού, τόνισε πως γίνονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια του μαζικού θανάτου πουλιών.

Μιλώντας στο NSK, επεσήμανε πως καταγράφονται εκατοντάδες ημερήσιοι θάνατοι κορακιών με τον ίδιο που είναι γιατρός από το 1975 να παραμένει σοκαρισμένος, καθώς είναι η πρώτη φορά που αντικρύζει ένα αντίστοιχο φαινόμενο.

Ακριβώς επειδή άλλα ζώα ή πτηνά δεν έχουν τραυματιστεί ή πεθάνει, ο έμπειρος επιστήμονας συνηγορεί στο συμπέρασμα πως τα κοράκια έχουν δηλητηριαστεί.

«Πιθανότατα μιλάμε για δηλητηρίαση. Αλλά με τι δηλητηριάστηκαν τα πουλιά δεν είναι ακόμη σαφές. Τα αποτελέσματα της μελέτης θα βοηθήσουν να καθοριστεί και αυτό», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο ορνιθολόγος, Αλεξέι Γιανόφσκι μιλώντας στο ίδιο μέσο επεσήμανε πως εάν τα κοράκια έχουν δηλητηριαστεί, μπορεί να συμβεί εάν έχουν καταπιεί φυτοφάρμακα, για παράδειγμα, σε χωματερές όπου δηλητηριάστηκαν αρουραίοι ή ποντίκια.

Επίσης, εκτιμά πως σε διαφορετική περίπτωση: «τα πουλιά μπορεί να δηλητηριάστηκαν από απόβλητα σιτηρών» μέχρι και σκόπιμα από επιτήδειους.

Πρόσφατα, εκατοντάδες πουλιά έπεσαν νεκρά από τον ουρανό σε νεκροταφείο στο Μπαλί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τοπικές αρχές αρχικά ανέφεραν ότι το περιστατικό πιθανότατα έγινε εξαιτίας καιρικών φαινομένων, κάνοντας λόγω για κακοκαιρία ή ακόμη και όξινη βροχή όμως τελικά αποδείχθηκε πως ήταν από φυτοφάρμακα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.