ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εντυπωσιακό: Λευκός καρχαρίας έχει πάνω του άπειρα σημάδια από μάχες (βίντεο)

Ο καρχαρίας ήταν «φιλικός και ήρεμος»

Εντυπωσιακό: Λευκός καρχαρίας έχει πάνω του άπειρα σημάδια από μάχες (βίντεο)

Παρακάτω θα δείτε το συναρπαστικό βίντεο ενός λευκού αρσενικού καρχαρία που το σώμα του είναι γεμάτο ουλές από μάχες που έχει δώσει.

Ο τεράστιος λευκός καρχαρίας εντοπίστηκε ανοιχτά των νησιών Νέπτουν στη νότια Αυστραλία, μια περιοχή που θεωρείται ότι κατοικία για πάνω από χίλιους λευκούς καρχαρίες.

Στην αρχή, το υποβρύχιο συνεργείο που τράβηξε τα εντυπωσιακά πλάνα με τον «σημαδεμένο» καρχαρία πίστεψε ότι ο μεγάλος λευκός έχει τραυματιστεί από κάποια προπέλα ταχύπλοου σκάφους.

Γρήγορα, όμως, αυτή η εξήγηση για τις αναρίθμητες ουλές αυτού του επιβλητικού θαλάσσιου θηρευτή εγκαταλείφθηκε.

Ο καρχαρίας ήταν «φιλικός και ήρεμος», αλλά τα σημάδια στο σώμα του έδειχναν το αντίθετο για τον χαρακτήρα και το ταπεραμέντο.

«Κανείς δεν έχει δει ξανά έναν καρχαρία σε κατάσταση παρόμοια με αυτή» σχολίασε ο υποβρύχιος κινηματογραφιστής Ντιν Σπράκμαν, μιλώντας στη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun.

«Πολλές φορές βλέπουμε τους λευκούς καρχαρίες να ακολουθούν τα σαλάχια για να τα κυνηγήσουν και να τα φάνε και σκεφτήκαμε ότι ίσως τραυματίστηκαν στα ρηχά νερά του υφάλου, όπου τα βράχια είναι πολύ κοφτερά. Κάποιος καρχαρίας μπορεί να σφηνώσει εκεί και να τραυματιστεί» σχολίασε ο Ντιν.

«Μόνο να υποθέσει μπορεί κανείς για το τι ακριβώς συνέβη και για να είμαι ειλικρινής κανείς δεν ξέρει τι είναι αυτό που προκαλεί αυτού του είδους τα σημάδια σε έναν καρχαρία. Αλλά αυτός ο καημένος πρέπει να πέρασε μερικές πολύ δύσκολες στιγμές» συνέχισε ο υποβρύχιος κινηματογραφιστής.

«Πρόσεξα ότι είχε ουλές επάνω του, αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει την έκτασή τους, μέχρι που είδα ξανά το υλικό που είχα τραβήξει» παραδέχεται ο Ντιν.

«Ήταν πολύ ήρεμος και πλησίαζε πολύ κοντά. Ήταν γεμάτος περιέργεια, κάτι που είναι πολύ καλό. Ήταν πολύ φιλικός, πολύ ήρεμος και δεν ήταν επιθετικός λόγω όλων αυτών που του είχαν συμβεί» εξηγεί ο κινηματογραφιστής.

Από την πλευρά του, ο εξερευνητής του National Geographic, καθηγητής Γιάννης Παπασταματίου αναγνωρίζει σε μερικά από τα σημάδια κάποια «παράσημα» από μάχες με άλλους καρχαρίες.

«Τα θηλυκά συχνά έχουν βαθιές ουλές από το ζευγάρωμα, αλλά και τα αρσενικά μπορούν να δεχθούν δαγκώματα από μάχες για την κυριαρχία με άλλους καρχαρίες» λέει ο καθηγητής μιλώντας στην εφημερίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ίσως κάποια από τα σημάδια στο πρόσωπο να είναι και από τα θηράματα, όπως για παράδειγμα φώκιες» ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.