Η μοίρα των δύο νεαρών ανθρώπων που κολυμπούσαν σε απόσταση αναπνοής από ένα μεγάλο λευκό καρχαρίας ίσως ήταν τραγική εάν το drone ενός 17χρονου δεν είχε εντοπίσει εγκαίρως το θαλάσσιο κτήνος.

Συγκεκριμένα, το παρακάτω βίντεο που τραβήχτηκε από drone και προβλήθηκε στις 15 Ιανουαρίου από τον αυστραλέζικο τηλεοπτικό σταθμό 7News.

«Δεν μπορούσα να κάθομαι και να το βλέπω. Δεν ήξερα τι θα συνέβαινε. Μπήκα στο νερό και άρχισα να κουνιέμαι για να βγουν έξω τα δυο αγόρια. Αγνοούσαν εντελώς το κίνδυνο», ανέφερε η θεία του 17χρονου με το drone που είχε εντοπίσει τον 2,5 μέτρων λευκό καρχαρία, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

«Για κάθε καρχαρία που βλέπετε, υπάρχουν 10 ή ακόμη και 100 καρχαρίες που σας παρακολουθούν. Απλά δεν το αντιλαμβάνεστε γιατί δεν είναι ανεγκέφαλοι δολοφόνοι. Εάν αναλογιστείτε τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται στα νερά κάθε μέρα, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τότε θα καταλάβετε ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν διαρκώς κι απλά δεν τον παίρνουμε χαμπάρι», σχολίασε, σχετικά, ο Ρομπ Τάουνσεντ από το Ενυδρείο Θαλάσσιας Ζωής, Sea Life Sydney Aquarium, στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!