Τεράστιες επιδρομές ακρίδων στην Ασία: 100 χιλ. πάπιες – «κομάντο» έτοιμες για «πόλεμο» με 400 δισ. ακρίδες (βίντεο)

Τεράστιες επιδρομές ακρίδων στην Ασία: 100 χιλ. πάπιες – «κομάντο» έτοιμες για «πόλεμο» με 400 δισ. ακρίδες (βίντεο)

Τη χειρότερη επιδρομή από ακρίδες εδώ και δεκαετίες αντιμετωπίζουν οι χώρες της Ανατολικής Αφρικής και το Πακιστάν, που κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης του εμπάργκο στην Ινδία και την εισαγωγή εντομοκτόνων.

Στο μεταξύ, η Ινδία αγοράζει drone για να αντιμετωπίσουν την επίθεση από τα σμήνη τις ακρίδες που καταφτάνουν, ενώ η Κίνα έχει φτιάξει μια ολόκληρη στρατιά από πεινασμένες πάπιες-κομάντο, τους φυσικούς εχθρούς των αδηφάγων εντόμων.

Στα σύνορα 100 χιλ. πάπιες-στρατιώτες ενόψει εισβολής από 400 δισ. ακρίδες
Συγκεκριμένα, χιλιάδες πάπιες φαίνονται σε βίντεο να «παρελαύνουν» στα κινεζικά σύνορα με το γειτονικό Πακιστάν, που μάχεται με την καταστροφική για τις σοδειές επιδρομή από ακρίδες.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter από το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN, με το σχόλιο να αναφέρει: «Πάπιες-στρατιώτες συγκεντρώνονται στα σύνορα για να αντιμετωπίσουν τα σμήνη των ακριδών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βίντεο, 100 χιλ. πάπιες προετοιμάζονται για την ενδεχόμενη επίθεση από 400 δις. ακρίδες που πλησιάζουν στην Κίνα, από τα Ινδο-πακιστανικά σύνορα.

Σύμφωνα με τον ερευνητή στο Ινστιτούτο Προστασίας Καλλιεργιών της Κινεζικής Ακαδημίας Γεωργικών Επιστημών, Ζανγκ Ζεχούα, είναι μάλλον απίθανο οι ακρίδες να κινηθούν απευθείας στις εσωτερικές περιοχές της Κίνας, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος τα έντομα να μεταναστεύσουν στη χώρα το προσεχές καλοκαίρι.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.