ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πέθανε ο αλιγάτορας Σάτουρν – Θεωρούνταν ένα από τα αγαπημένα ζώα του Χίτλερ (βίντεο)

Πέθανε ο αλιγάτορας Σάτουρν – Θεωρούνταν ένα από τα αγαπημένα ζώα του Χίτλερ (βίντεο)

Ο Αμερικανός αλιγάτορας Σάτουρν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Μάλιστα, πιστεύεται ότι αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα ζώα του Αδόλφου Χίτλερ.

«Χθες το πρωί, ο αλιγάτορας Σάτουρν με καταγωγή από τον ποταμό Μισισιπή πέθανε από γηρατειά. Ήταν περίπου 84 ετών, μια πολύ σεβάσμια ηλικία για αλιγάτορα. Στη φύση, το προσδόκιμο ζωής του είδους του είναι 30 με 50 χρόνια», ανέφερε ο ζωολογικός κήπος της Μόσχας σε ανάρτησή του στο Instagram.

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1936 και εστάλη στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Χίτλερ λάτρευε να επισκέπτεται το πάρκο και έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον συγκεκριμένο αλιγάτορα.

Κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του Βερολίνου το 1943, το μεγαλύτερο μέρος του ζωολογικού κήπου καταστράφηκε.

Ωστόσο, ο Σάτουρν επέζησε και χάθηκε στην ισοπεδωμένη γερμανική πρωτεύουσα. Ο βρετανικός στρατός βρήκε το ζώο το 1946 και το παρέδωσε στη Σοβιετική Ένωση.

Έκτοτε, ο αλιγάτορας έζησε στη Μόσχα για 74 χρόνια. Σχεδόν αμέσως γεννήθηκε ο μύθος ότι άνηκε στην προσωπική συλλογή του Χίτλερ κι ότι δεν βρισκόταν στο ζωολογικό πάρκο του Βερολίνου.

«Ήταν πολύ εκλεκτικός στο φαγητό του και θυμόταν πολύ καλά τους φύλακες του κήπου. Αγαπούσε να τον βουρτσίζουν με τη σκούπα», αναφέρει ο ζωολογικός κήπος της Μόσχας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2005 ο Σάτουρν έφτανε τα 2,5 μέτρα σε μήκος και ζύγιζε περί τα 200 κιλά. Είχε πράσινες φολίδες, μεγάλο στόμα και κίτρινα μάτια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.instagram.com/p/CAhm11xHpAt

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.