ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Φώκια λεοπάρδαλη της Ανταρκτικής σώθηκε από εθελοντές στην Αργεντινή (βίντεο)

Φώκια λεοπάρδαλη της Ανταρκτικής σώθηκε από εθελοντές στην Αργεντινή (βίντεο)

Πληγωμένη σε παραλία της Μαρ Ντε Πλάτα, στην Αργεντινή, βρέθηκε σπάνια φώκια λεοπάρδαλη της Ανταρκτικής.

Οι ντόπιοι εντόπισαν το ζώο στην παραλία και αμέσως ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές, για να έρθουν να το βοηθήσουν, ενώ το περιφρούρησαν ώστε να μην το πλησιάσουν περαστικοί και το ταλαιπωρήσουν ακόμα περισσότερο. Η φώκια έφερε πληγή δέκα εκατοστών και κινούταν με δυσκολία.

«Είναι αρκετά σπάνιο να τη δεις στη Μαρ Ντελ Πλάτα, είναι σχεδόν η τρίτη φορά μέσα σε είκοσι χρόνια που βλέπω φώκια λεοπάρδαλη εδώ, στην ακτή. Είναι ένα νεαρό ζώο, δεν είναι ενήλικο και είναι αρκετά αδύνατο, υποθέτουμε ότι η πληγή του το επηρεάζει. Διαφορετικά δεν θα ήταν έτσι», εξήγησε ο επιστημονικός διευθυντής του ενυδρείου, Αλεχάντρο Σομπιντέτ, που κλήθηκε για βοήθεια.

Αφού πήραν αίμα από τη φώκια, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την υγεία της, στήθηκε ολόκληρη ιατρική επιχείρηση για τη φροντίδα της από τα μέλη του ενυδρείου της πόλης, των τοπικών πάρκων άγριας ζωής και του μουσείου Σκάγκλια. Η φώκια λεοπάρδαλη της Ανταρκτικής προστατεύεται από τη Συνθήκη της Ανταρκτικής και από τη Σύμβαση για τη Διατήρηση των φωκιών της Ανταρκτικής από το 1972 και ο πληθυσμός της εκτιμάται στις 35.000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.