ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πιανίστας ηρεμεί και ψυχαγωγεί… μαϊμουδες με την μουσική του (βίντεο)

Πιανίστας ηρεμεί και ψυχαγωγεί… μαϊμουδες με την μουσική του (βίντεο)

Από τότε που η πανδημία του κορωνοϊού έδωσε ένα τέλος στον τουρισμό, τουλάχιστον για τώρα, τα μαϊμουδάκια στην Ταϊλάνδη έχουν γίνει πιο επιθετικά.

Ο πιανίστας Πολ Μπάρτον έχει βάλει σκοπό να τα ηρεμήσει και να τα ψυχαγωγήσει με την μουσική του. Άλλα καταστρέφουν το σκαμνί, άλλα ανεβαίνουν πάνω του ή πάνω στο πιάνο, αλλά -ευτυχώς για αυτόν- είναι το το μοναδικό κοινό του.

Σύμφωνα με το Reuters, λόγω της πανδημίας υπάρχουν όλο και λιγότεροι επισκέπτες να ταΐσουν τις μαϊμούδες και έτσι ο Μπάρτον ανέλαβε να τραβήξει την προσοχή παίζοντας μουσική για τα αξιολάτρευτα ζώα.

Υπολογίζεται ότι 8.400 μακάκοι (όπως ονομάζονται τα συγκεκριμένα μαϊμουδάκια) ζουν μόνο στην πόλη Lopburi, με τους περισσότερους να ζουν στον ινδουιστικό ναό του 13ου αιώνα. Και η έλλειψη τουριστών έχει κάνει αυτούς τους πιθήκους όλο και πιο επιθετικούς, ενοχλώντας τους τοπικούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

«Ποτέ δεν ήταν τόσο κακή η κατάσταση. Δεν είμαστε εναντίον των πιθήκων, αλλά είναι δύσκολο όταν οι άνθρωποι φοβούνται ότι θα τους δαγκώσουν εάν έρθουν στο κατάστημά μας».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάρτον δίνει προτεραιότητα στην καλή διαβίωση των ζώων έναντι των χειροκροτημάτων της υψηλής κοινωνίας. Σύμφωνα με την εταιρεία πιάνου Feurich, ο γεννημένος στο Γιορκσάιρ μουσικός έμαθε αρκετά γρήγορα ότι τα ταλέντα του θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών στο Λονδίνο, ο Μπάρτον σύντομα έκανε την Μπανγκόκ το σπίτι του, γνώρισε τη γυναίκα του και αποφάσισε να διδάξει στους ντόπιους νέους πώς να παίξουν.

Ήταν εκείνη τη στιγμή που άρχισε να παίζει και για τυφλά ζώα. Ο 59χρονος ελπίζει τώρα να χρησιμοποιήσει τα ταλέντα του για να βοηθήσει τους πιθήκους της Ταϊλάνδης.

«Πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για να βεβαιωθούμε ότι τρώνε σωστά», είπε. «Και όταν τρώνε σωστά, θα είναι πιο ήρεμοι και δεν θα είναι επιθετικοί.»

Ο εκπαιδευμένος μαέστρος έκτοτε γοητεύει τους γούνινους φίλους του με διαχρονικές συνθέσεις όπως το αγγλικό τραγούδι «Greensleeves» και το «Für Elise» του Beethoven. Πιστεύει ότι αυτές οι μουσικές αλληλεπιδράσεις βοηθούν τα ζώα να χαλαρώσουν.

Αν και παραμένει ασαφές πόσο από το κέρδος έχουν αποφέρει αυτές οι παραστάσεις, η γενναιόδωρη προσπάθεια είναι αναμφισβήτητα ανιδιοτελής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.