ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Συνελήφθη» τελικά το… ατίθασο αγριογούρουνο στη Θεσσαλονίκη

«Συνελήφθη» τελικά το… ατίθασο αγριογούρουνο στη Θεσσαλονίκη

Από νωρίς είχαν φτάσει χθες στο άλσος των Συκεών τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μαζί με προσωπικό του Δήμου Νεάπολης- Συκεών, του Δασαρχείου, της Περιφέρειας και της αστυνομίας.

Λίγο πιο πριν, ο Σύλλογος είχε κληθεί από την αστυνομία και το δασαρχείο να συνδράμει στην επιχείρηση εγκλωβισμού και απομάκρυνσης του αγριογούρουνου, που είχε εντοπιστεί στην περιοχή να αναζητά τροφή.

«Η επιχείρηση ξεκίνησε με τους εξειδικευμένους ιχνηλάτες- κυνηγούς, οι οποίοι εντόπισαν αμέσως τα πατήματα και τα σημάδια του ζώου και υπολόγισαν την περιοχή, στην οποία μπορεί να κρύβεται. Έτσι δεν χρειάστηκε καν να αναλάβει δράση ο σκύλος έρευνας που συνοδεύει τους κυνηγούς για να υποδείξει το σημείο όπου βρίσκεται ο αγριόχοιρος», εξηγεί ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παντελάκης.

Το επόμενο βήμα ήταν η τοποθέτηση της παγίδας, ενός μεγάλου κλουβιού, μέσα στο πυκνό δάσος, με τις απαραίτητες λιχουδιές και μυρωδιές που θα μπορούσαν να τραβήξουν το ενδιαφέρον του αγριογούρουνου. Οι κυνηγοί γνώριζαν ήδη ότι τα αγριογούρουνα κρύβονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και βγαίνουν το βράδυ προς αναζήτηση τροφής.

Για να είναι, άλλωστε, προετοιμασμένοι ώστε να παρέμβουν την κατάλληλη στιγμή έστησαν, κοντά στην παγίδα, μια ασύρματη κάμερα με κάρτα που θα τους έστελνε φωτογραφία ή βίντεο τη στιγμή που θα ανίχνευε τις πρώτες κινήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το καλαμπόκι που είχε τοποθετηθεί στο κλουβί έκανε, τελικά, τη δουλειά του και, μόλις άρχισε να σκοτεινιάζει, το αγριογούρουνο μπήκε στο κλουβί. Το αγριογούρουνο βρίσκεται πλέον στην περιοχή πίσω από το Ωραιόκαστρο και το αγρόκτημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σε μια έκταση την οποία μπορούν να παρακολουθούν οι κυνηγοί, σε περίπτωση που χρειαστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.