ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Οι λύκοι απλώνονται σε όλη την Ελλάδα: Εισβάλλουν στις Σέρρες σε χωράφι ενώ το οργώνει αγρότης! (βίντεο) – (upd)

Κατασπάραξαν οικόσιτα ζώα (σκληρή φωτό)

Οι λύκοι απλώνονται σε όλη την Ελλάδα: Εισβάλλουν στις Σέρρες σε χωράφι ενώ το οργώνει αγρότης! (βίντεο) – (upd)

(Aνανέωση – Αρχικό δημοσίευμα 14.12, 22.01): Οι λύκοι κυριαρχούν πλέον εκτός του αστικού ιστού στην Ανατολική Μακεδονία και ειδικά στις Σέρρες, με συνεχείς επιθέσεις κατά οικόσιτων ζώων (σκυλιών, προβάτων, βοοειδών κλπ.) αδιαφορώντας για την ανθρώπινη παρουσία

Όπως φαίνεται στο ακόλουθο βίντεο, οι λύκοι δεν διατάζουν να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής τους ανθρώπους. Συγκεκριμένα, μπορείτε να δείτε μία αγέλη λύκων εισέβαλε σ’ ένα χωράφι την ώρα που το δούλευε ένας αγρότης.

Οργώνοντας με τους λύκους

Ο άνδρας όργωνε, οδηγώντας το τρακτέρ του, κι άξαφνα είδε τα ζώα να τον κοιτούν και να βαδίζουν πλάι στ’ όχημά του. Το τρομακτικό σκηνικό έλαβε χώρα στο Μετόχι Σερρών, δηλαδή σε μία από τις περιοχές όπου υπάρχουν συχνά θεάσεις λύκων.

Ο αγρότης δήλωσε πως οι λύκοι δεν τρόμαξαν από την παρουσία του ανθρώπου και του μηχανήματός του, αντιθέτως παρέμειναν στο σημείο παρατηρώντας τον.

Όπως είπε, δεν είναι παράξενο το να δει κανείς λύκους στην περιοχή, αλλά το παράδοξο είναι πως αφενός ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί, αφετέρου τα άγρια ζώα δείχνουν πολύ εξοικειωμένα με την παρουσία ανθρώπων.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε πως τα ζώα έτρεχαν πίσω από το μηχάνημά του απ’ όπου εκείνος περνούσε, μέχρι αργά το βράδυ που ολοκλήρωσε τις εργασίες του.

Τρόμος

Στην τελευταία επίθεσή τους, λύκοι κατασπάραξαν δυο σκυλιά στις Σέρρες. Οι κάτοικοι στην περιοχή είναι σε απόγνωση, έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές και εφιστούν την προσοχή σε όσους κινούνται στο Μετόχι, στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας, στα Άνω Καμενίκια και στα Μελενικιώτικα.

Ένα από τα σκυλιά που κατασπαράχτηκαν από τους λύκους

Οι λύκοι μπορούν να κυνηγούν μοναχικά ή κατά ζευγάρια και, μάλιστα, έχουν συνήθως υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στο κυνήγι από ό,τι οι μεγάλες αγέλες. Έχουν παρατηρηθεί μοναχικά άτομα να καταβάλλουν μεγάλα θηράματα χωρίς βοήθεια.

Oι λύκοι έχουν απλωθεί σε όλη την Ελλάδα και είναι ζήτημα χρόνου πλέον το ατύχημα με άνθρωπο: Στην Πάρνηθα, επιβεβαιωμένα είναι από το 2015 και κυνηγούν κόκκινα ελάφια που κυριαρχούν στο βουνό πλέον. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ίδιο βουνό υπολογίζεται ότι υπάρχουν περισσότερο από 30 λύκοι από 8 που ήταν πριν από  οκτώ χρόνια. Πλέον, δεν τους ξενίζει η ανθρώπινη δραστηριότητα, δεν νιώθουν κίνδυνο και πολλές φορές τον θεωρούν και πηγή τροφής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.