ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αυστραλία: Καρχαρίας επιτέθηκε σε 64χρονο σέρφερ – Τον δάγκωσε στο πόδι

Η επίθεση έγινε στη χερσόνησο Άιρ, κοντά στο Έλιστον, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την ακτή

Αυστραλία: Καρχαρίας επιτέθηκε σε 64χρονο σέρφερ – Τον δάγκωσε στο πόδι

Σε νοσοκομείο διακομίστηκε ένας 64χρονος σέρφερ στη νότια Αυστραλία μετά από επίθεση καρχαρία, στη χερσόνησο Άιρ, κοντά στο Έλιστον, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την ακτή. 

Ο 64χρονος άνδρας, ονόματι Μέρφι, κατάφερε να βγει μόνος του στην ακτή και μετέβη με τραύμα στο πόδι σε τοπικό νοσοκομείο και λίγο αργότερα τον παρέλαβε αεροσκάφος για να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο της Αδελαϊδας, πρωτεύουσας της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας, σύμφωνα με το δίκτυο ABC.

Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το είδος του καρχαρία που του επιτέθηκε, αν και ορισμένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για μεγάλο λευκό.

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα Τρίτη, μόλις 13 μέρες μετά τον θάνατο ενός εφήβου, του 15χρονου ταλαντούχου σέρφερ Κάι Κάουλι, μπροστά στα μάτια του πατέρα του, από επίθεση καρχαρία ανοικτά της παραλίας Έθελ στη χερσόνησο Γιορκ, δυτικά της Αδελαϊδας.

Μια σειρά επιθέσεων καρχαριών στα τέλη του περασμένου χρόνου – αναμέσά τους και ένα περιστατικό με έναν καρχαρία που δάγκωσε μια 32χρονη στο κεφάλι προκαλώντας της σοβαρά τραύματα παρουσία τριών σχολικών ομάδων στην ακτή – ανάγκασε την κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας να απαγορεύσει τις σχολικές εκδρομές σε παραλίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πολιτεία αυτή καταγράφηκαν τρεις θανάσιμες επιθέσεις καρχαριών το 2023. Σε ολόκληρη την Αυστραλία οι επιθέσεις καρχαριών είναι σχετικά σπάνιες -περίπου 12 ετησίως καταγράφηκαν την τελευταία δεκαετία, ενώ ο αριθμός των θυμάτων έχει μειωθεί από τη δεκαετία του 1990. Πολλά από τα είδη καρχαριών που ζουν στα ύδατα γύρω από την Αυστραλία είναι προστατευόμενα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.