ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αυστραλία: Λευκός καρχαρίας βγήκε στην ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας (βίντεο)

Σοκαρισμένοι οι λουόμενοι

Αυστραλία: Λευκός καρχαρίας βγήκε στην ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας (βίντεο)

Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας, μήκους 4 μέτρων, βγήκε στην ακτή Kingscliff κοντά στην παραλία Tweed Coast στη Νέα Νότια Ουαλία, προκαλώντας σοκ και στους ντόπιους και τους λουόμενους.

Το περιστατικό, που έλαβε χώρα ένα γαλήνιο πρωινό της Δευτέρας (4/3), είδε τους ναυαγοσώστες να παρακολουθούν τις κινήσεις του τρομερού πλάσματος καθώς κολυμπούσε επικίνδυνα κοντά στην ακτή, μια ασυνήθιστη συμπεριφορά που κατέληξε στον τραγικό εκβρασμό του στην παραλία.

Η σκηνή συγκέντρωσε αρκετό κόσμο, καθώς η θέα ενός τόσο θαυμάσιου θαλάσσιου θηρευτή σε κίνδυνο είναι σπάνιο φαινόμενο. Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι ο θηλυκός καρχαρίας χτυπιόταν στα ρηχά προτού τελικά ξεβραστεί στην άμμο, μια συμπεριφορά που προβλημάτισε και ανησύχησε τους θεατές.

Η κτηνιατρική ομάδα που βρέθηκε στο σημείο, βρήκε τον καρχαρία σε άθλια κατάσταση, να παλεύει στην παραλία. Μετά από ενδελεχή εξέταση, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση του καρχαρία ήταν πολύ κακή για να υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης ή αποκατάστασης πίσω στον ωκεανό. Αποφασίστηκε η ευθανασία του καρχαρία στην παραλία για να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία. «Δυστυχώς, ο καρχαρίας βρισκόταν σε κακή κατάσταση μετά την παραλία και η κτηνιατρική ομάδα του Sea World χορήγησε φάρμακα για να κάνει τον καρχαρία να αισθάνεται άνετα, ενώ του έγινε ευθανασία», εξήγησε εκπρόσωπος του Sea World. Η διαδικασία διεξήχθη με προσοχή και σεβασμό προς το ζώο, αντανακλώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Για την απομάκρυνση του καρχαρία από την παραλία χρειάστηκε η συνδρομή μιας μπουλντόζας, αναδεικνύοντας τις υλικοτεχνικές προκλήσεις της αντιμετώπισης ενός τέτοιου απροσδόκητου γεγονότος. Ο εκπρόσωπος της Sea World σημείωσε επίσης: «Ο καρχαρίας φαίνεται να έχει υποκείμενα προβλήματα υγείας, ενώ η συμπεριφορά του που παρατηρήθηκε στα ρηχά πριν από την προσάραξη δεν είναι τυπική για το είδος». Η παρατήρηση αυτή υποδηλώνει ότι η προσάραξη του καρχαρία δεν ήταν ένα απλό ατύχημα, αλλά ίσως το αποτέλεσμα μιας πάλης με ασθένεια ή τραυματισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.