ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό το ζώο μπορεί να γίνει θανατηφόρο παρ’ όλο που φαίνεται άκακο

Ποιο πιστεύετε ότι είναι;

Αυτό το ζώο μπορεί να γίνει θανατηφόρο παρ’ όλο που φαίνεται άκακο

Το ζώο που αναφέρεται παρακάτω οι περισσότεροι το έχουμε στο μυαλό μας ως άκακο και γλυκούλι. 

Όταν κυκλοφόρησε το «Happy Hippo» όλοι μας συμφωνήσαμε με τον χαρούμενο χαρακτήρα και τον ευγενική του φύση. Ίσως επειδή δεν γνωρίζουμε τίποτα για τα χαρακτηριστικά ενός αυθεντικού ιπποπόταμου.

Δείχνει άλλωστε δυσκίνητος και βαρύς ενώ δεν είναι καν σαρκοβόρος. Παρόλα αυτά όμως είναι πραγματικά θανάσιμος και συνήθως χωρίς λόγο και αιτία.

Ο ιπποπόταμος δεν σκοτώνει για να τραφεί ή να επιβιώσει, αλλά επειδή απλώς του χαλάσανε τη διάθεση.

Δείτε βασικά χαρακτηριστικά που θα σας κάνουν να καταλάβετε γιατί αυτό το ζώο που θεωρούσαμε «γλυκούλι» είναι πραγματικά επικίνδυνο:

Κατά γενική ομολογία σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από ότι τα λιοντάρια!

Είναι πραγματικά θηριώδεις (ζυγίζει τρεις τόνους) ωστόσο μπορεί να πιάσει και ταχύτητα μέχρι και 50 χλμ/ώρα, ενώ έχει κυνόδοντες μεγέθους 40 εκατοστών αν και τρέφεται αποκλειστικά με χορτάρι.

Oι αρσενικοί υπερασπίζονται μανιασμένα τα χωρικά τους ύδατα (οι ιπποπόταμοι περνούν τον περισσότερο χρόνο μέσα σε λίμνες και ποτάμια), ενώ οι θηλυκές δεν διανοούνται να περάσει κάποιος ανάμεσα σε εκείνες και το παιδί τους.

Έτσι δεν διστάζουν να ανατρέψουν σκάφη που πλησιάζουν στα μέρη τους (ακόμα και χωρίς να δεχτούν κάποια προφανή πρόκληση) σκοτώνοντας τους επιβαίνοντες με τα τεράστια δόντια τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι και κάνεις το λάθος να πλεύσεις από πάνω τους την έβαψες, καθώς ενοχλούνται απίστευτα και επιτίθενται με μανία, παρότι μπορεί να βρίσκονται στο βυθό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.