Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

«Έπεσα πάνω του και άρχισα να τον χτυπάω»: Καρχαρίας επιτέθηκε σε σέρφερ στην Αυστραλία (βίντεο)

Του δάγκωσε τη σανίδα

«Έπεσα πάνω του και άρχισα να τον χτυπάω»: Καρχαρίας επιτέθηκε σε σέρφερ στην Αυστραλία (βίντεο)

Τρομακτικές στιγμές βίωσε το απόγευμα της Δευτέρας (10/11) ένας σέρφερ στη δυτική Αυστραλία όταν δέχθηκε επίθεση από έναν καρχαρία ο οποίος του δάγκωσε τη σανίδα.

Συγκεκριμένα, ο Άντι ΜακΝτόναλντ, 61 ετών, έκανε windsurfing με φίλους στο σημείο Bombie, κοντά στο Μάργκαρετ Ρίβερ, όταν ξαφνικά έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο νερό.

Ο ΜακΝτόναλντ χρησιμοποιούσε μια σανίδα, η οποία επιτρέπει στον σέρφερ να αιωρείται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο ΜακΝτόναλντ ανέφερε ότι ένιωσε αδρεναλίνη τη στιγμή της επαφής:

«Έπεσα πάνω του και άρχισα να τον χτυπάω. Μετά χρησιμοποίησα το πανί μου για να κρατηθώ έξω από το νερό και άρχισα να φωνάζω για βοήθεια».

A windsurfer in Western Australia described the dramatic moments when he was knocked off his board in a suspected shark attack pic.twitter.com/sQPUUmKpy7

— Reuters (@Reuters) November 12, 2025

Ένας φίλος του που βρισκόταν κοντά, τον βοήθησε να επιστρέψει στην ακτή. Ο ΜακΝτόναλντ δεν τραυματίστηκε, αλλά η σανίδα του είχε ένα μεγάλο σημάδι από δάγκωμα.

«Είμαι καλά, ζω για να πω την ιστορία» δήλωσε γελώντας, κρατώντας τη σανίδα του. «Δεν νομίζω ότι θα κοιμηθώ για μια εβδομάδα».

🏄‍♂️A surfer in Australia survived a fight with a man-eating shark.

West Australian windsurfer Andy McDonald survived a terrifying encounter with a suspected great white shark near Margaret River. Caught on camera at Prevelly Beach, the shark bit his foil board, but thankfully, he… pic.twitter.com/VET2izAfNT

— News.Az (@news_az) November 11, 2025

  1. Αν και δεν είδε καθαρά τον καρχαρία, εκτίμησε ότι είχε μήκος περίπου τριών μέτρων.
  2. Οι αρχές της Δυτικής Αυστραλίας εξέδωσαν προειδοποίηση για την παρουσία καρχαρία στην περιοχή Prevelly, επισημαίνοντας ότι ο σέρφερ δεν τραυματίστηκε, αλλά το περιστατικό παρακολουθείται.
  3. Οι πολίτες κλήθηκαν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και τις προσωρινές απαγορεύσεις κολύμβησης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.