ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Φάλαινες δολοφόνοι «εκπαιδεύουν» τα μικρά τους σε επιθέσεις «μίσους» εναντίον σκαφών;

Σε σύγχυση οι επιστήμονες

Φάλαινες δολοφόνοι «εκπαιδεύουν» τα μικρά τους σε επιθέσεις «μίσους» εναντίον σκαφών;

Σύγχυση επικρατεί μεταξύ των επιστημόνων για τη συμπεριφορά των φαλαινών – δολοφόνων, οι οποίες τα τελευταία χρόνια εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον σκαφών, καταστρέφοντάς τα.

Μάλιστα, οι ειδικοί δεν αποκλείουν οι όρκες να «εκπαιδεύουν» τα μικρά τους σε επιθέσεις μίσους εναντίον σκαφών.

Αν και δεν έχει αναφερθεί κανείς τραυματισμός ή νεκρός, σηματοδοτεί μια αύξηση στον αριθμό των επιθέσεων που ενορχηστρώθηκαν από τις φάλαινες, κυρίως στις ισπανικές ακτές. Περίπου 40 όρκες εκτιμάται ότι προκαλούν το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς που ξεκίνησε από το 2020, ενώ η τελευταία έγινε τον περασμένο Οκτώβριο που κατέληξε στη βύθιση ενός σκάφους.

Η ομάδα των επιθετικών φαλαινών έχει στείλει άλλες τρεις βάρκες στον βυθό του ωκεανού πριν από αυτό, και σύμφωνα με το LiveScience , οι ειδικοί στα ζώα είναι άναυδοι από το ξαφνικό μίσος τους για τα πλοία.

Ο βιολόγος Alfredo López Fernandez είπε: «Θεωρητικά, βρίσκονται στο στενό [του Γιβραλτάρ] την άνοιξη και θα πρέπει να φτάσουν στα βόρεια [της Ισπανίας] στο τέλος του καλοκαιριού».

Επιβεβαίωσε ότι υπήρχε «απόλυτη έλλειψη γνώσης» γύρω από τις εμφανίσεις. Τουλάχιστον 16 ξεχωριστές όρκες έχουν επιτεθεί σε βάρκες στα ύδατα της ισπανικής ακτογραμμής, με επιθέσεις τώρα και προς τα πορτογαλικά ύδατα.

Ωστόσο καθησύχασε το κοινό ότι αυτές οι όρκες δεν ήταν «τέρατα», αλλά πιθανότατα αγωνίζονται στα νερά καθώς «κινδυνεύουν με εξαφάνιση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να κρύψουμε ότι οι όρκες μπορούν να αγγίξουν τις βάρκες και μερικές φορές να σπάσουν κάτι, αλλά πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι αυτό που έχουμε μπροστά μας δεν είναι τέρας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.