ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ισλανδία: Θηρευτές θανατώνουν φάλαινα με εκρηκτικά (βίντεο)

Το ζώο βρίσκει βασανιστικό θάνατο

Ισλανδία: Θηρευτές θανατώνουν φάλαινα με εκρηκτικά (βίντεο)

Eικόνες φρίκης καταγράφηκαν με πρωταγωνίστρια μία φάλαινα που δίνει πολύωρη «μάχη» για να ξεφύγει από τους θηρευτές που θέλουν να την αλιεύσουν.

Τα πλάνα απεικονίζουν ένα μαγευτικό τοπίο στον ωκεανό, όπου ένα βαπόρι πλέει σε ήρεμα νερά την ώρα οι φάλαινες κολυμπούν δίπλα του χωρίς φαινομενικά να εγκυμονεί κάποιος κίνδυνος.

Τότε όμως ήταν που οι θηρευτές βρήκαν την ευκαιρία να εκτοξεύσουν ένα καμάκι χτυπώντας την πλησιέστερη φάλαινα στην κοιλιά.


Όπως φαίνεται και στα πλάνα, η θηλυκή φάλαινα μήκους σχεδόν 20 μέτρων (65 πόδια) δεν πεθαίνει ακαριαία, αλλά τραυματίζεται στην κοιλιά και προσπαθεί να κολυμπήσει μακριά για να ξεμπλεχτεί από το καμάκι.

Στην προσπάθεια όμως των θηρευτών να θανατώσουν το πελώριο θηλαστικό, εκτοξεύουν εκρηκτικά υποβάλλοντάς το σε έναν οδυνηρό αγώνα επιβίωσης διάρκειας δύο ωρών – μάταια όμως αφού το ζώο βρίσκει βασανιστικό θάνατο στα χέρια των Ισλανδών ψαράδων.

Το βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail είναι από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2022 και διέρρευσε από μια ομάδα ακριβιστών υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και αποκαλύπτει τη βάρβαρη πρακτική που εφαρμόζεται στο κυνήγι φαλαινών στην Ισλανδία.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην θαλάσσια περιοχή «Selvogsbanki» περίπου 25 μίλια νότια του Ρέικιαβκ.

Η νησιωτική αυτή χώρα της Βόρειας Ευρώπης, μαζί με τη Νορβηγία και την Ιαπωνία, είναι από τις λίγες χώρες που συνεχίζουν τη δραστηριότητα του κυνηγιού φαλαινών, παρά τις αφοδρές αντιδράσεις των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων παγκοσμίως.

Κάθε χρόνο, από την Ισλανδία έρχονται στη δημοσιότητα θλιβερές εικόνες από τον σφαγιασμό τεράστιων νεκρών φαλαινών, προκαλώντας παγκόσμια οργή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η περίοδος φαλαινοθηρίας στη χώρα αυτή εκτείνεται από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, επιτρέποντας τη θανάτωση 209 φαλαινών πτερυγίου (Balaenoptera Physalus) και 217 φαλαινών μινκ. Ενώ η ζήτηση για κρέας φάλαινας έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, η σφαγή συνεχίζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.