ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Καλαμάρι βαθέων υδάτων επιτίθεται σε κάμερα – Αιφνιδιάζει το «θύμα» με τους λαμπρούς «προβολείς» του (βίντεο)

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο θανατηφόρα καλαμάρια που ζουν στα βάθη του ωκεανού

Καλαμάρι βαθέων υδάτων επιτίθεται σε κάμερα – Αιφνιδιάζει το «θύμα» με τους λαμπρούς «προβολείς» του (βίντεο)

Πλάνα ενός τρομακτικού και απόλυτα σπάνιου καλαμαριού να προσκολλάται σε μια κάμερα, κατάφεραν να καταγράψουν ερευνητές.

Το πλάσμα, που αναγνωρίστηκε ως καλαμάρι Dana (Taningia danae), κινηματογραφήθηκε στον Νότιο Ειρηνικό.

Τα πλάνα καταγράφηκαν με τη χρήση κάμερας με δόλωμα ελεύθερης πτώσης, μια συσκευή που αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας (UWA) και της Kelpie Geosciences στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτή η κάμερα παρείχε μια άνευ προηγουμένου ματιά στη συμπεριφορά αυτού του ασύλληπτου αρπακτικού της βαθιάς θάλασσας.

Το καλαμάρι Dana έχει όλα τα εργαλεία ενός κορυφαίου θηρευτή του ωκεανού, συμπεριλαμβανομένου ενός ζευγαριού λαμπρών «προβολέων» που αναβοσβήνει τη στιγμή που ετοιμάζεται να σκοτώσει το θήραμά του.

Σκοπός τους είναι να αιφνιδιάσουν το θύμα ώστε να παραμείνει ακίνητο για αυτές τις λίγες στιγμές μέχρι να μπορέσει να το τυλίξει στην «αγκαλιά του θανάτου».

«Καταγράψαμε αυτό το υλικό βόρεια του περάσματος της Σαμόα στον Νότιο Ειρηνικό, σε βάθος 1.026 μέτρων, πριν από λίγες ημέρες», ανακοίνωσε ο Jess Kolbusz, ερευνητής στο πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας.

«Έχουμε επίσης προσεγγίσει ότι το καλαμάρι έχει μήκος περίπου 75 εκατοστά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το καλαμάρι Dana είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη καλαμαριών που κατοικούν στα βάθη του ωκεανού, ικανό να φτάσει σε μήκος τα 7,5 μέτρα. Τρέφονται με μια ποικιλία θαλάσσιων οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων ψαριών και μικρότερων καλαμαριών, και χρησιμεύουν ως θήραμα για μεγαλύτερα αρπακτικά, όπως οι φάλαινες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.