ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Καλιφόρνια: Θαλάσσιο λιοντάρι επιτίθεται σε καρχαρία και τον κατασπαράζει (βίντεο)

Τα πλάνα δείχνουν το θαλάσσιο λιοντάρι να ξεριζώνει ένα μέρος του σαγονιού του πριν τον φάει

Καλιφόρνια: Θαλάσσιο λιοντάρι επιτίθεται σε καρχαρία και τον κατασπαράζει (βίντεο)

Στην Καλιφόρνια ένα πρόσφατο βίντεο κατέγραψε έναν μεγάλο θαλάσσιο λιοντάρι, να επιτίθεται βίαια σε έναν καρχαρία και να τον κατασπαράζει.

Τα πλάνα δείχνουν το θαλάσσιο λιοντάρι πετάει με δύναμη τον καρχαρία έξω από το νερό και να ξεριζώνει βάναυσα ένα μέρος του σαγονιού του πριν τον φάει. Αυτό το εξαιρετικό γεγονός τράβηξε την προσοχή των ειδικών της θαλάσσιας άγριας ζωής.

Ένας εκπρόσωπος του Marine Mammal Care Center, ενός τοπικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών, μίλησε στη DailyMail για το περιστατικό: «Οι καρχαρίες είναι σίγουρα στο μενού», προσθέτοντας ότι είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο να γίνεις μάρτυρας ενός θαλάσσιου λιονταριού που επιτίθεται σε καρχαρία σημαντικού μεγέθους.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι γαλάζιοι καρχαρίες, που μερικές φορές αναφέρονται ως μεγάλοι γαλάζιοι καρχαρίες, είναι γνωστό ότι είναι οι καρχαρίες με τη μεγαλύτερη αλιεία παγκοσμίως.

Η Shark Trust, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, υπογραμμίζει τις απειλές που αντιμετωπίζουν αυτοί οι καρχαρίες, κυρίως από ανθρώπινες δραστηριότητες, όπου λαθροκυνηγοί συλλέγουν πτερύγια καρχαριών και πετούν τα σώματα στον ωκεανό. Αυτό έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση των πληθυσμών των μπλε καρχαριών.

Ο Dave Bader, επικεφαλής επιχειρήσεων και εκπαιδευτικός υπεύθυνος του κέντρου φροντίδας θαλάσσιων θηλαστικών στο San Pedro της Καλιφόρνιας, σχολίασε: «Κάποτε υπήρχαν πολύ περισσότεροι γαλάζιοι καρχαρίες», υποδεικνύοντας τον αντίκτυπο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στον αριθμό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα θαλάσσια λιοντάρια συνήθως επιλέγουν μικρότερα και ευκολότερα θηράματα. Αυτό το αξιοσημείωτο περιστατικό χρησιμεύει ως υπενθύμιση της πολυπλοκότητας και του απρόβλεπτου των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προσπάθειες διατήρησης των καρχαριών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.