ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Καρχαρίες επιτέθηκαν σε καταμαράν ανοιχτά της Αυστραλίας – Πώς σώθηκαν οι τρεις επιβαίνοντες (βίντεο)

«Οι ναυτικοί ήταν πολύ τυχεροί επειδή είχαν μαζί τους φάρο έκτακτης ανάγκης - Ήταν καλά προετοιμασμένοι»

Καρχαρίες επιτέθηκαν σε καταμαράν ανοιχτά της Αυστραλίας – Πώς σώθηκαν οι τρεις επιβαίνοντες (βίντεο)

Επίθεση από καρχαρίες δέχθηκε ένα φουσκωτό καταμαράν που έπλεε από το Βανουάτου του Νότιου Ειρηνικού προς το Κάιρνς της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης για τους τρεις επιβαίνοντες.

Η Αυστραλιανή Αρχή Θαλάσσιας Ασφάλειας (Amsa) ανακοίνωσε σήμερα ότι από τις επανειλημμένες επιθέσεις των καρχαριών υπέστησαν ζημιές και τα δύο κύτη του καταμαράν στη Θάλασσα των Κοραλλίων στη βορειανατολική ακτή της Αυστραλίας.

Δύο Ρώσοι και ένας Γάλλος που επέβαιναν στο καταμαράν διασώθηκαν από άλλο σκάφος, αφού προηγουμένως είχαν ανάψει τον φάρο έκτακτης ανάγκης περίπου 835 χλμ. ανοικτά του Κάιρνς.

Οι καρχαρίες ξερίζωσαν ένα κομμάτι της πρύμνης του καταμαράν

Δορυφορικές φωτογραφίες και ένα βίντεο που είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο της Amsa δείχνουν ένα σημαντικό κομμάτι της πρύμνης του καταμαράν να έχει αποκοπεί από τις επιθέσεις των καρχαριών.

«Οι ναυτικοί ήταν πολύ τυχεροί επειδή είχαν μαζί τους φάρο έκτακτης ανάγκης, γεγονός που μας επέτρεψε να προχωρήσουμε τάχιστα την επιχείρηση διάσωσης. Ήταν καλά προετοιμασμένοι, ήρεμοι, αλλά φυσικά αγωνιούσαν μέχρι να τους σώσουμε», δήλωσε ο Τζόζεφ Ζέλερ, μέλος της ομάδας διάσωσης της Amsa.

Το μήκους εννέα μέτρων καταμαράν ονόματι Tion ήταν καταχωρημένο στο ρωσικό νηολόγιο και σύμφωνα με τη Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία έκανε τον περίπλου της υφηλίου στο πλαίσιο εορτασμών για τη 200ή επέτειο από την ανακάλυψη της Ανταρκτικής από Ρώσους εξερευνητές, όπως μετέδωσε το αυστραλιανό δίκτυο ABC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H Αmsa ανακοίνωσε ότι ζήτησε τη συνδρομή παραπλέοντος φορτηγού πλοίου με σημαία Παναμά και έστειλε ένα αεροσκάφος στο σημείο για την επιχείρηση διάσωσης. Οι τρεις επιβαίνοντες στο καταμαράν αναμένεται να φθάσουν αύριο στο Μπρισμπέιν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.