ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κιλκίς: Εθελοντές κυνηγοί σκότωσαν 30 αγριογούρουνα σε ένα 24ωρο

Επιχείρηση «μείωσης του πληθυσμού»

Κιλκίς: Εθελοντές κυνηγοί σκότωσαν 30 αγριογούρουνα σε ένα 24ωρο

Για «λόγους οδικής ασφάλειας» και «προστασίας των καλλιεργειών των αγροτών» αποφασίστηκε η μείωση του πληθυσμού των αγριογούρουνων στο Κιλκίς.

Συνολικά 15 αγριογούρουνα σκότωσαν σε μία ημέρα οι πέντε ομάδες εθελοντών κυνηγών του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς μέσα στα χωράφια με τα καλαμπόκια του λεκανοπεδίου Μουριών – Δοϊράνης.

Σύμφωνα με το eidisis.gr, τη συγκρότηση πέντε «συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων» αποφάσισε το Δασαρχείο Κιλκίς για «λόγους οδικής ασφάλειας» και «παράλληλα προστασίας των καλλιεργειών των αγροτών» στο λεκανοπέδιο Μουριών-Δοϊράνης, εξ αιτίας του υπερπληθυσμού τους στην περιοχή αυτή.

Επιχείρηση «μείωσης του πληθυσμού»

Ξημερώματα της Κυριακής 28 Αυγούστου, ξεκίνησαν οι εθελοντές κυνηγοί την επιχείρηση μείωσης του υπερπληθυσμού των αγριογούρουνων και μέσα σε λίγες ώρες είχαν σκοτώσει 15 από αυτά.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου, Χαράλαμπος Βασιλειάδης, έχει αυξηθεί επικίνδυνα ο αριθμός των αγριογούρουνων στην περιοχή και οι κυνηγοί συμμετέχουν στην προσπάθεια μείωσής τους, εθελοντικά, με δικά τους έξοδα και με κίνδυνο για τη ζωή τους.

Μάλιστα, έχουν αποφασίσει το κρέας των αγριογούρουνων να διατίθεται για κοινωνικούς σκοπούς. Δείγματα έχουν σταλεί στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Κιλκίς, όπως προβλέπεται, προκειμένου να διατεθεί επεξεργασμένο και με ασφάλεια στα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων ν. Κιλκίς.

Τροχαίο δυστύχημα με αγέλη αγριογούρουνων

Υπενθυμίζεται πως δυο νεκροί και τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων δυο αστυνομικοί, ήταν ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 11 Ιουλίου 2022 στο δρόμο Κιλκίς – Δοϊράνης, σε σημείο μεταξύ Καλίνδριας και Δροσάτου, όταν μια αγέλη αγριογούρουνων διέσχισε το εθνικό οδικό δίκτυο και προκλήθηκε η σύγκρουση τριών αυτοκινήτων. Το δυστύχημα στάθηκε ως αφορμή ώστε να κινηθεί το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Σχέδιο Μείωσης του Πληθυσμού του αγριόχοιρου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δασαρχείου Κιλκίς, οι πέντε ομάδες δίωξης θα καλύψουν τις περιοχές Καβαλάρι, Σ.Σ. Μουριών, Λίμνη Δοϊράνη, Δροσάτο, Αμάραντα, Μυριόφυτο, Γάβρα, Πετράδες.

Οι μέρες άσκησης της δίωξης περιορίζονται στις μέρες Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή και για το χρονικό διάστημα από 28 Αυγούστου ημέρα Κυριακή έως 14 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη.

Η έξοδος των συνεργείων δίωξης, θα γίνεται μετά από τηλεφωνική ενημέρωση του Δασαρχείου Κιλκίς και οι συμμετέχοντες κυνηγοί θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των ίδιων και των κατοίκων της περιοχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά το πέρας του κυνηγίου ο αρχηγός του συνεργείου δίωξης και της ομάδας κυνηγών οφείλει το συντομότερο δυνατόν να αναφέρει εγγράφως στην αρμόδια δασική αρχή τη λεπτομερή ημερήσια κάρπωση της ομάδας του με τη συμπλήρωση ειδικού εντύπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.