ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κύκλωμα σαδιστών βασάνιζε μαϊμουδάκια μέχρι θανάτου σε live μετάδοση (βίντεο)

«Θέλετε βασανιστήρια με πένσα ή με κατσαβίδι;» ρωτούσαν στα poll που έβαζαν

Κύκλωμα σαδιστών βασάνιζε μαϊμουδάκια μέχρι θανάτου σε live μετάδοση (βίντεο)

Μέλη κυκλώματος σαδιστών, τα πλοκάμια του οποίου απλώνονται από την Ινδονησία μέχρι τις ΗΠΑ, φαίνονται σε βίντεο να βασανίζουν μέχρι θανάτου μωρά μαϊμουδάκια μαμάκους.

Οι περιγραφές ενός μέλους του κυκλώματος στην κάμερα του BBC προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι. Ο κυνισμός του και η απανθρωπιά του ξεπερνούν κάθε όριο όταν περιγράφει πώς βασανίζει τα μαϊμουδάκια.


«Η Μίνι είναι 8 μηνών και έχει καταφέρει να επιβιώσει 2 φορές. Της χτυπάω το κεφάλι στον τοίχο, γεμίζει το στόμα της αίμα αλλά ζει ακόμα.. είναι τοσο cool!» λέει γελώντας.

«Πελάτες» από όλον τον κόσμο πλήρωναν Ινδονήσιους για να βασανίζουν και να σκοτώνουν τα μαϊμουδάκια και να καταγράφουν τις κτηνωδίες τους σε βίντεο. Αρχικά τα βασανιστήρια μεταδίδονταν live στο YouTube και έπειτα σε κρυπτογραφημένες συνομιλίες στο Telegram.

Ήδη έχουν συλληφθεί «πελάτες» και η αστυνομία ερευνά το σοκαριστικό υλικό για να φτάσει στα ίχνη και άλλων.

«Θέλετε βασανιστήρια με πένσα ή με κατσαβίδι;»

Οι δημοσιογράφοι του BBC διείσδυσαν σε ένα από τα γκρουπ του Telegram, όπου εκατοντάδες άνθρωποι «κατέβαζαν» ιδέες για ακραία βασανιστήρια και ανέθεταν σε ανθρώπους στην Ινδονησία και άλλες ασιατικές χώρες να τα εκτελέσουν.

Στα βίντεο που τραβούσε το κύκλωμα σαδιστών, τα μωρά μαϊμουδάκια κακοποιούνταν, βασανίζονταν και κάποιες φορές θανατώνονταν.

Ο Mike McCartney, βασικός διανομέας βίντεο στις ΗΠΑ, γνωστός με το ψευδώνυμο «The Torture King» («ο Βασιλιάς των Βασανιστηρίων»), μίλησε στο BBC – και περιέγραψε πώς εντάχθηκε σε ένα από τα «γκρουπ βασανιστηρίων» στο Telegram.

«Είχαν ένα poll και ρωτούσαν “θέλετε βασανιστήρια με σφυρί, με πένσα, με κατσαβίδι;”. Το βίντεο που τράβηξαν μετά ήταν το πιο αλλόκοτο που έχω δει ποτέ» λέει και προκαλεί ανατριχίλα.

Ο McCartney ήταν αυτός που «έτρεχε» διάφορα γκρουπ στο Telegram, στα οποία οι λάτρεις των σκληρών βασανιστηρίων στα οποία υποβάλλονταν τα μαϊμουδάκια, διακινούσαν βίντεο.

«Είναι σαν τα χρήματα από τα ναρκωτικά, που προέρχονται από βρώμικα χέρια. Αυτά τα χρήματα προέρχονται από ματωμένα χέρια» λέει κυνικά ο «βασιλιάς των βασανιστηρίων».

Εντοπίστηκαν επίσης δύο ακόμα βασική ύποπτοι, μια 40χρονη με το όνομα Stacey, γνωστή στην κοινότητα ως «σαδίστρια» και έναν από τους αρχηγούς, γνωστό ως «Mr Ape» («Κύριος Πίθηκος»).

Ο Mr Ape ομολόγησε μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο, ότι ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων μαϊμούδων και τον βασανισμό πολλών άλλων και ότι είχε τραβήξει «εξαιρετικά βίαια» βίντεο για τους ενδιαφερόμενους.

Στο τηλέφωνο της 40χρονης βρέθηκαν σχεδόν 100 βίντεο με βασανιστήρια και στοιχεία ότι είχε πληρώσει για τη δημιουργία ορισμένων από τα πιο ακραία βίντεο που είχαν παραχθεί.

Ο Mr Ape, η Stacey και ο Mike McCartney είναι τρεις από τους πέντε βασικούς στόχους της έρευνας που διεξάγεται από την Εθνική Ασφάλεια.

Δεν τους έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες, αλλά θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και επτά ετών εάν διωχθούν με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η DHS.

Ένας από τους ειδικούς πράκτορες που ενεπλάκησαν στην έρευνα του κυκλώματος βασανιστηρίων, ο Paul Wolpert, δήλωσε βαθιά συγκλονισμένος από τη φύση των εγκλημάτων.

«Δεν ξέρω αν είναι ποτέ κανείς έτοιμος για τέτοια εγκλήματα. Όσοι βλέπουν ή διαβάζουν τα όσα έγιναν, παθαίνουν σοκ» λέει.

Τα βίντεο με τα βασανιστήρια σε μαϊμουδάκια εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στο Telegram και τώρα στο Facebook, όπου το BBC βρήκε πρόσφατα δεκάδες ομάδες που μοιράζονται το ακραίο περιεχόμενο, ορισμένες με περισσότερα από 1.000 μέλη.

«Το σκληρό αυτό περιεχόμενο ήταν παλιότερα κρυφό αλλά τώρα κυκλοφορεί ανοιχτά σε πλατφόρμες όπως το Facebook» λέει η Sarah Kite, συνιδρύτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα ζώα Action for Primates.

Και οι τρεις πλατφόρμες, Facebook, Telegram και YouTube καταδίκασαν την κακοποίηση ζώων και ανέφεραν ότι έχουν κατεβάσει ή θα κατεβάσουν τα βίντεο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.