Λευκό τιγράκι: Αντιδράσεις μετά την απόφαση για ευθανασία

Επιβαρυμένη και μη αναστρέψιμη η κατάσταση του ζώου

Λευκό τιγράκι: Αντιδράσεις μετά την απόφαση για ευθανασία

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση για το λευκό τιγράκι το οποίο οδεύει προς την ευθανασία.

Το ζωάκι είχε βρεθεί έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο σε άθλια κατάσταση, κάτω από κάδο σκουπιδιών, με την υγεία του να είναι δυστυχώς μη αναστρέψιμη, ενώ οι κτηνίατροι με πόρισμά τους προτείνουν την ευθανασία.

Ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, όπου φιλοξενείται το λευκό τιγράκι,  εξήγησε ότι η απόφαση για την τύχη του άτυχου ζώου ελήφθη και θα του γίνει ευθανασία.

Όπως είπε, όλοι στο πάρκο είναι συντετριμμένοι, «γιατί το αγαπήσαμε το άτυχο ζώο. Ομως δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο». Σημείωσε πως η ευθανασία θα γίνει τις επόμενες ώρες ή ημέρες και ότι αναμένουν την εντολή των υπευθύνων. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκατασταθεί η υγεία του», πρόσθεσε ο κ. Λεσουέρ.

Αντιδρά η Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος

Η Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «το πρόσφατο περιστατικό εγκατάλειψης μίας μικρής λευκής τίγρης στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, με τους αυτονόητους συνειρμούς για την παράνομη διακίνηση και κατοχή αυτού, και την διαφαινόμενη σύμφωνα με τα ΜΜΕ ευθανασία του μας εξοργίζει όλους».

Η Ομοσπονδία, μεταξύ άλλων κάνει λόγο για απουσία κουλτούρας προστασίας των ζώων σε κυβερνητικό επίπεδο.

Επιβαρυμένη και μη αναστρέψιμη η κατάσταση του ζώου

Η υγεία του ζώου βρίσκεται σε ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση και μη αναστρέψιμη ενώ υποφέρει καθημερινά.

Σύμφωνα με τη 12μελη ομάδα των κτηνιάτρων που το ανέλαβαν υπό τον συντονισμό του ΥΠΕΝ, όσο και με τις γνωμοδοτήσεις συναδέλφων τους από το εξωτερικό, η κατάλληλη λύση είναι να γίνει ευθανασία άμεσα, καθώς το πόρισμα των κτηνιάτρων δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας.

Πρόεδρος «ΝΕΜΕΣΙΣ»: «Κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος»

Η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «ΝΕΜΕΣΙΣ», Νατάσσα Μπομπολάκη, κάνει λόγο σε ανάρτησή της για μια δύσκολη στιγμή, αλλά το τιγράκι δεν γίνεται να υποφέρει άλλο.

«Όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι και βαθύτατα λυπημένοι. Επικοινωνήσαμε τώρα με τον Νίκο Μπόκαρη ,το στέλεχος της Διεύθυνσης Δασών στον οποίο έχει ανατεθεί από μεριάς ΥΠΕΝ ο χειρισμός της υπόθεσης της Χασίγια. Έχουν ήδη ενημερωθεί με το πόρισμα των 12 κτηνιάτρων οι αρμόδιοι υπουργοί ΥΠΕΝ, ΥΠΕΣ και ΥΠΑΑΤ ,όπως και η αρμόδια Αντεισαγγελέας του ΑΠ. Μέλημα όλων αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να μην υποφέρει άλλο η Χασίγια. Χαρακτηριστικά ο κ.Μποκαρης μας είπε: «Με 33 κατάγματα σε όλο της το κορμάκι, κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος. Η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει «χθες», αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Μπομπολάκη.

Αντιδρούν στην ευθανασία ζωόφιλοι στο Twitter

Από τα πιο δημοφιλή hashtags στο Twitter ήταν χθες Πέμπτη τα #Χασίγια και #τιγράκι αφού υπήρξαν δεκάδες αναρτήσεις ζωόφιλων που δεν αποδέχονται ως λύση την ευθανασία για το τιγράκι.

Πολλοί είναι εκείνοι που σημειώνουν ότι αυτό είναι μια εύκολη λύση και ότι θα έπρεπε να εξεταστεί αν το άτυχο ζώο θα μπορούσε να βοηθηθεί περισσότερο στο εξωτερικό. Δείτε χαρακτηριστικές αναρτήσεις:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.