
Πριν από ένα χρόνο, οι επιστήμονες πέτυχαν μια σημαντική ανακάλυψη: για πρώτη φορά μετά από 12.500 χρόνια, γεννήθηκαν γενετικά τροποποιημένοι ανταρόλυκοι.
Οι ειδικοί εξήγαγαν DNA από αρχαία λείψανα εξαφανισμένων λύκων (δόντια 13.000 ετών, κρανία 72.000 ετών), τροποποίησαν το γονιδίωμα του γκρίζου λύκου και εμφύτευσαν το έμβρυο σε μια παρένθετη μητέρα.
Σήμερα, ο Ρωμύλος και ο Ρέμους, όπως ονομάστηκαν από τους γεννήτορες της Ρώμης, ζυγίζουν 54 κιλά ο καθένας, τρώνε 2 κιλά κρέας την ημέρα και εντυπωσιάζουν με τη δύναμή τους: φαρδιά κεφάλια, κατάλευκα δόντια, δυνατούς ώμους. Ο Ρωμύλος αναμένεται να φτάσει τα 63 κιλά.
Αυτά τα μυθικά θηρία κάποτε ενέπνευσαν τους δημιουργούς του Game of Thrones να σχεδιάσουν τα κατοικίδια της οικογένειας Stark.
Romulus and Remus the direwolves celebrate their first birthday
A year ago, scientists achieved a breakthrough: for the first time in 12,500 years, genetically modified direwolves were born.
Specialists extracted DNA from ancient remains of extinct wolves (13,000-year-old… pic.twitter.com/DS4Qg3QsI5
— NEXTA (@nexta_tv) October 8, 2025
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.