ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε χειμερία νάρκη οι αρκούδες του Αρκτούρου – Είναι η πρώτη φορά που κοιμήθηκαν τόσο νωρίς

Το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας στο Νυμφαίο έκλεισε από την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου για τον χειμέριο λήθαργο των ζώων

Σε χειμερία νάρκη οι αρκούδες του Αρκτούρου – Είναι η πρώτη φορά που κοιμήθηκαν τόσο νωρίς

Μετά το τσουχτερό κρύο και το χιόνι στο Νυμφαίο, οι αρκούδες έπεσαν σε χειμερία νάρκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρκτούρου, το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας στο Νυμφαίο έκλεισε από την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου για τον χειμέριο λήθαργο των ζώων.

Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά που κοιμήθηκαν τόσο νωρίς στα 31 χρόνια λειτουργίας του Αρκτούρου.

Τον τελευταίο καιρό η κινητικότητα των αρκούδων είχε μειωθεί σημαντικά, ενώ οι ηλικιωμένες Σάσα και Αλεξάνδρα, είχαν αποσυρθεί στις φωλιές τους από τις αρχές του Δεκέμβρη.

Η Ειρήνη, η Σάντι και η Μίρα προτίμησαν να κοιμηθούν σε φυσικές χωμάτινες φωλιές, που έστρωσαν επιμελώς με φύλλα και κλαδιά, ενώ αρκετές, όπως η Τασούλα, η Μπάρμπαρα και ο Κυριάκος, επέλεξαν τις τεχνητές φωλιές.

Ο χώρος θα παραμείνει κλειστός έως το Μάρτιο. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στο Κέντρο Ενημέρωσης Αρκούδας στο Νυμφαίο (Νίκειος Σχολή) και στο Κέντρο Προστασίας Λύκου & Λύγκα στις Αγραπιδιές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο χώροι θα είναι ανοικτοί όλες τις ημέρες έως και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.