ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σέρρες: Επιθέσεις από τσακάλια σε φάρμα με νεροβούβαλα – Ανάστατος ο ιδιοκτήτης

«Τουλάχιστον 200 με 300 βουβαλάκια τρώγονται κάθε χρόνο από τα τσακάλια», λέει ιδιοκτήτης φάρμας

Σέρρες: Επιθέσεις από τσακάλια σε φάρμα με νεροβούβαλα – Ανάστατος ο ιδιοκτήτης

Συχνό φαινόμενο αποτελούν πλέον οι επιθέσεις σε κοπάδια ζώων από τσακάλια.

Ανάστατος και απογοητευμένος ο ιδιοκτήτης της φάρμας εκτροφής νεροβούβαλων στις Σέρρες, Γιάννης Μερτζεμέκης τονίζει «τα τσακάλια τρώνε τα ζώα μας» και μάλιστα όπως λέει, αυτό γίνεται την ώρα της γέννας. «Μπαίνουν και τρώνε το νεογέννητο, την ώρα που το βουβάλι δεν μπορεί να κάνει τίποτα».

Ο κ.Μερτζεμέκης, ένας από τους μεγαλύτερους εκτροφείς βουβαλιών, έχει στην φάρμα, περίπου 800 μάνες αλλά έχει κάθε χρόνο μόνο 200 βουβαλάκια, καθώς τα υπόλοιπα τα τρώνε τα τσακάλια, όπως ισχυρίζεται. «Τουλάχιστον 200 με 300 τρώγονται κάθε χρόνο».

Ο ίδιος περιγράφει ότι δεν μπορεί να προστατέψει την φάρμα με συρμάτινο φράχτη γιατί τα βουβάλια τους χαλάνε οπότε όπως είναι σήμερα η κατάσταση, τα τσακάλια μπαίνουν μέσα όποτε θέλουν ενώ και τα ίδια τα ζώα δεν μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους καθώς φοβούνται τα σκυλιά και τις γάτες.

Επισημαίνει ακόμη την αύξηση του αριθμού των τσακαλιών τα τελευταία χρόνια, ειδικά τα τελευταία τρία, «ενώ πριν από μια δεκαετία δεν γνωρίζαμε τι είναι τα τσακάλια. Τώρα υπάρχουν χιλιάδες που έχουν μάθει πού να βρίσκουν την τροφή, οπότε όταν μυρίζουν την ώρα της γέννας, επιτίθενται» δηλώνει στην τηλεόραση Επιλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κος Μερτζεμέκης, απευθύνθηκε και στον ΕΛΓΑ αλλά όπως του είπαν δεν μπορεί να αποζημιωθεί για τις επιθέσεις των τσακαλιών με τον ίδιο να είναι τόσο κουρασμένος που να σκέφτεται να αποσυρθεί και να πουλήσει τα ζώα καθώς δεν απέδωσαν ούτε οι επαφές του με βουλευτές και άλλους αρμόδιους για να ζητήσει την στήριξη και βοήθειά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.