ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σπάνιες εικόνες ενός μωρού ουρακοτάγκου που ξυπνάει χαμογελαστό (φώτο – βίντεο)

Ο ουρακοτάγκος έχει το όνομα «Jarang» που σημαίνει «σπάνιος»

Σπάνιες εικόνες ενός μωρού ουρακοτάγκου που ξυπνάει χαμογελαστό (φώτο – βίντεο)

Πριν λίγους μήνες στον ζωολογικό κήπου του Μπλάκπουλ στην Αγγλία, γεννήθηκε ένα πανέμορφο και σπάνιο μωρό ουρακουτάγκος.

Ο ουρακοτάγκος πήγε το όνομα «Jarang» που σημαίνει «σπάνιος» στην γλώσσα Malay και είναι μόλις έξι μηνών. Μάλιστα, είναι ο πρώτος του είδους του που γεννιέται εδώ και 20 χρόνια στον ζωολογικό κήπο, κάτι που τον κάνει ξεχωριστό και το καμάρι της μαμάς του.

Είναι ουρακοτάγκος του Βόρνεο, ένα είδος που σήμερα αριθμεί περίπου 100.000 και προβλέπεται ότι θα μειωθεί κατά 86% τοις εκατό έως το 2025 από τον πληθυσμό του 1950. Το σπάνιο είδος βρίσκεται, δηλαδή, υπό εξαφάνιση.

Η γέννησή του στις 14 Ιουνίου χαιρετίστηκε ως «πολύ ιδιαίτερη» από τον ζωολογικό κήπο, ο οποίος συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Απειλούμενων Ειδών.

Η μαμά του Jarang, η Jingga, ήρθε στο Μπλάκπουλ το 2017 από τη Βαρκελώνη. Ο πατέρας του, ο Kawan, ήρθε από την Ολλανδία, το 2022.

Ο 53χρονος φωτογράφος Gary Cox απαθανάτισε την τρυφερή στιγμή που το αξιαγάπητο μωρό ξυπνά και τεντώνεται με υψωμένες τις γροθιές του, ενώ είναι ακόμα ξαπλωμένο στο αναπαυτικό κρεβατάκι του με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό του καθώς αντικρίζει τη μαμά του.

Το μικροσκοπικό ακόμη ουρακοταγκάκι έχει μια σκανταλιάρα λάμψη στα μάτια του και θυμίζει τον «King Louie», τον εύθυμο ουρακοτάγκο από την ταινία «Το βιβλίο της Ζούγκλας» της Disney.

Ο φωτογράφος από το Μάντσεστερ, δήλωσε: «Ο Jarang ήταν πολύ κοντά στη μαμά του από το τζάμι. Είμαι σίγουρος ότι ο Jingga μας τον έδειχνε. Φαίνεται εξαιρετικά περήφανη και φροντίζει όλοι να μπορούν να δουν τη μικρή της περηφάνια και τη χαρά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Άλλα ζώα τείνουν να κρατούν τα μικρά τους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.