ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σπάνιες λεοπαρδάλεις του χιονιού θα φιλοξενηθούν σε ζωολογικό κήπο για πρώτη φορά μετά από 93 χρόνια (βίντεο)

Πρόκειται για τον αρσενικό Yashin και τη θηλυκή Nubra, που είναι λίγο πάνω από 18 μηνών

Σπάνιες λεοπαρδάλεις του χιονιού θα φιλοξενηθούν σε ζωολογικό κήπο για πρώτη φορά μετά από 93 χρόνια (βίντεο)

Μετά από 93 χρόνια, δύο λεοπαρδάλεις χιονιού φιλοξενούνται ξανά το ζωολογικό κήπο του Cheshire.

Αυτό αποτελεί μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση καθώς γεννώντας νέες ελπίδες για μια από τις πιο απειλούμενες μεγάλες γάτες στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον αρσενικό Yashin και τη θηλυκή Nubra, που είναι λίγο πάνω από 18 μηνών και πλέον φιλοξενούνται από τον ζωολογικό κήπο. Το ζευγάρι έφτασε από ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης αφού ταίριαξαν προσεκτικά ως μέρος ενός σημαντικού προγράμματος αναπαραγωγής.

Οι οικολόγοι είπαν ότι το ζευγάρι «τα κατάφερε πραγματικά» καθώς αρχίζουν να εξερευνούν το νέο τους σπίτι στο ζωολογικό κήπο.

«Με τον καιρό, ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν να έχουν μικρά μαζί», είπε ο Μάικ Τζόρνταν, διευθυντής ζώων και φυτών στο ζωολογικό κήπο, σύμφωνα με τη DailyMail.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι λεοπαρδάλεις του χιονιού έφτασαν με το άνοιγμα ενός νέου οικοτόπου στο ζωολογικό κήπο, που περιείχε περισσότερους από 600 τόνους πέτρας και βράχους για να δημιουργήσουν το έδαφος των βουνών των Ιμαλαΐων όπου ζουν στην άγρια ​​φύση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο καθηλωτικός βιότοπος διαθέτει δύο μεγάλες υπαίθριες περιοχές με βραχώδεις εξάρσεις, ρηχά καταφύγια σπηλαίων, προεξοχές και απόκρημνους απόκρημνους βράχους για να αναδημιουργήσουν την εμπειρία της άγριας φύσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.