ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θεσσαλονίκη: Εμφανίστηκαν λύκοι σε κατοικημένες περιοχές – Τα άγρια ζώα κατεβαίνουν στις πόλεις! (βίντεο)

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν καταγραφεί 200 επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα

Θεσσαλονίκη: Εμφανίστηκαν λύκοι σε κατοικημένες περιοχές – Τα άγρια ζώα κατεβαίνουν στις πόλεις! (βίντεο)

Με τον τρόμο ζουν οι κάτοικοι στα Βασιλικά και την Επανομή Θεσσαλονίκης, καθώς μετά τα αγριογούρουνα, την εμφάνισή τους έκαναν οι λύκοι.

Λύκοι και αγριογούρουνα, όπως και οι αλεπούδες αναζητούν τροφή, καθώς τα δάση έχουν υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, πρόσφατα καταγράφηκε και μία επίθεση λύκου σε σκύλο ενώ τα τελευταία τρία χρόνια έχουν καταγραφεί 200 επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα.

«Τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί η εμφάνιση των λύκων σε κατοικημένες περιοχές, ιδιαίτερα σε εμάς στην ανατολική Θεσσαλονίκη αλλά και στη δυτική. Έχουν καταγραφεί γεγονότα με πολλούς λύκους» είπε ο αντιπρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Επανομής, Γιώργος Ρήγας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το τελευταίο δεκαήμερο έχουμε επιθέσεις λύκων στα Βασιλικά και μία στην Επανομή. Στα Βασιλικά χάθηκαν δύο κυνηγόσκυλα, ένα το έσωσε ο κυνηγός. Στην Επανομή ο άνθρωπος άκουγε φασαρία από τους σκύλους, βγήκε ο σκύλος μαζί του, ήταν ο λύκος στα 30-40 μέτρα και το βούτηξε. Είδε τον άνθρωπο και το άφησε, το σκυλάκι είναι καλά».

«Εμείς ζητάμε από την πολιτεία να πάρει μέτρα γιατί δεν δημιουργούν πρόβλημα μόνο στους κυνηγούς αλλά και στους κτηνοτρόφους. Έχει εγκαταλειφθεί η ορεινή γεωργία και κτηνοτροφία, έχουν αυξηθεί τα αγριογούρουνα, τα αγριογούρουνα πλησιάζουν τις πόλεις, με αποτέλεσμα οι λύκοι να κυνηγούν», σύμφωνα με τον Γ.Ρήγα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.