Αίγιο – 36χρονος που τσιμπήθηκε από αράχνη «μαύρη χήρα»: «Τα πόδια μου καίγονταν, είχα φαγούρα και ίδρωναν»

«Μέσα σε 20 λεπτά από τη στιγμή που έπεσε το αντίδοτο στον οργανισμό μου ήμουν κομπλέ»

Αίγιο – 36χρονος που τσιμπήθηκε από αράχνη «μαύρη χήρα»: «Τα πόδια μου καίγονταν, είχα φαγούρα και ίδρωναν»

Ένας 36χρονος άνδρας, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του, όταν τον τσίμπησε αράχνη «μαύρη χήρα» στο Αίγιο.

Ο ασθενής που τσιμπήθηκε από την αράχνη «μαύρη χήρα» την ώρα που δούλευε στα χωράφια στην περιοχή του Αιγίου πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια. Στην αρχή είχε φαγούρα η οποία εξελίχθηκε στη συνέχεια σε πόνους σε όλο του το σώμα.

Ο 36χρονος άνδρας χρειάστηκε να διακομιστεί στην Πάτρα όπου και του χορηγήθηκε, τελικά, ο αντίδοτος ορός που έφτασε από την Αθήνα με περιπολικό (!) σε μία πραγματική σκυταλοδρομία.

Μάλιστα μέσα σε 20 λεπτά από την ώρα που πήρε το αντίδοτο άρχισαν να υποχωρούν τα συμπτώματα όπως ανέφερε ο 36χρονος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή:

«Στο χωράφι ήμουν και ούτε που κατάλαβα πως με ακούμπησε και με τσίμπησε. Αισθάνθηκα μόνο μια φαγούρα στο πόδι και έφυγα και πήγα σπίτι.

Έκανα ένα μπάνιο και μετά από μία ώρα άρχισαν οι έντονοι πόνοι σε κοιλιά πόδια μέση. Υπέφερα. Φρικτοί πόνοι όμως και πολύ έντονοι. Πήγα στο νοσοκομείο, μου έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις αξονικές, υπερήχους, τα πάντα. Δεν μπορούσαν να βρουν κάτι.

Μου έδωσαν παυσίπονες, ηρέμησαν λίγο οι πόνοι, αλλά τα πόδια μου καίγονταν, είχα φαγούρα και ίδρωναν. Έφυγα από το νοσοκομείο τον Αγ. Ανδρέα το βράδυ της Πέμπτης με την προϋπόθεση ότι δεν έχω κάτι και θα ηρεμήσουν οι πόνοι με τα παυσίπονα. Συνεχίζονταν η κατάσταση των ποδιών μου και Παρασκευή βράδυ με ξημερώματα Σαββάτου πήγα στο κέντρο Υγείας.

Από την εμπειρία της καθαρά η γιατρός το βρήκε ότι είναι αράχνη και με έστειλε στο νοσοκομείο του Ρίου. Μου έκαναν τις εξετάσεις που ήθελαν οι γιατροί και μου έδωσαν το αντίδοτο. Και μέσα σε 20 λεπτά από τη στιγμή που έπεσε το αντίδοτο στον οργανισμό μου ήμουν κομπλέ. Έφυγαν τα εξανθήματα, οι φαγούρες και οι ιδρώτες και όλα. Σύμφωνα με το αντίδοτο που έριξαν είναι μαύρη χήρα που τσιμπάει και δεν αφήνει αποτύπωμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.