ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αλεξανδρούπολη: Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση – «Μετράμε πάνω από 4.000 καμένα αιγοπρόβατα»

«Οι αποζημιώσεις θα πρέπει να δοθούν άμεσα» είπε ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη: Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση – «Μετράμε πάνω από 4.000 καμένα αιγοπρόβατα»

Η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που καίει στην Αλεξανδρούπολη είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν 50 ποιμνιοστάσια και να χάσουν τη ζωή τους 4.000 αιγοπρόβατα.

«Καταστραφήκαμε, ήδη μετράμε πάνω από 4.000 καμένα αιγοπρόβατα, ενώ αγνοούνται πάρα πολλά… Έχει καεί όλος ο βοσκότοπος, έχει καεί ολόκληρη η περιοχή και δεν έχουν πού να τα βοσκήσουν… Όλο αυτό δημιουργεί ένα πολύ μεγάλο κόστος στους κτηνοτρόφους», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κώστας Δουνάκης, ,υπογραμμίζοντας πως «οι αποζημιώσεις θα πρέπει να δοθούν άμεσα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν μετά την φωτιά, ο κ. Δουνάκης εξέφρασε τους φόβους του για πλημμυρικά φαινόμενα τον χειμώνα, θέμα, το οποίο θα θέσει υπόψη στην σημερινή συνάντηση, που θα έχει με το κυβερνητικό κλιμάκιο. «Το πρόβλημα δεν είναι να αποζημιώσουμε τώρα το ζωικό κεφάλαιο ή να καλύψουμε ένα μήνα τις ζωοτροφές. Το πρόβλημα έρχεται από εδώ και πέρα, γιατί με αυτήν την μεγάλη πυρκαγιά, που καίγεται στον ορεινό όγκο, θα καταλήξει τον χειμώνα να έχουμε πλημμύρες, πλημμύρες, οι οποίες θα καταλήγουν στον ποταμό της Μάνθιας στον ποταμό του Λουτρού θα έχουμε πάρα πολλά προβλήματα, από την στιγμή που δεν θα υπάρχει δάσος στα ορεινά και οι βροχές θα κατεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα», είπε ο κ. Δουνάκης και κατέληξε «Η πρότασή μας στην συνάντηση, που θα έχουμε σήμερα με το κυβερνητικό κλιμάκιο θα είναι, να δοθεί λύση στο κομμάτι με τα πλημμυρικά φαινόμενα, γιατί σε αγροτικές καλλιέργειες σε ποιμνιοστάσια, που βρίσκονται σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, στον κάμπο τον χειμώνα, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.